Baloghné visszautasítja a vádakat

Mártély - „A mártélyi önkormányzat nevében visszautasítom Kovács Pálnak, a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. igazgatósági tagjának szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakat a mártélyi csatornázással kapcsolatban" – olvasható Balogh Jánosné mártélyi polgármester sajtóközleményében, melyet szerkesztőségünkbe küldött.

Munkatársunktól

A község első embere leszögezi, hogy a vásárhelyi polgármester feljelentése alapján két évvel ezelőtt indult nyomozás lezárult Mártélyon, szabálytalanságot nem állapítottak meg, és nem adtak helyt fellebbezésnek.

A hatóságok első fokon eljárva jogszerűnek ítélték – nem jogerősen – a mártélyi szennyvíztisztító telep létesítési engedélyének kiadását. A környezetvédelmi hatástanulmány elkészítésének határideje december 31., de ezt a mártélyi önkormányzat már december 19-én megküldte a környezetvédelmi hatóságnak. Balogh Jánosné szerint a Kovács Pál által említett mérési eredmények – melyek szerint megnőtt a környezetre veszélyes anyagok aránya a holtágban – nem bizonyíthatóak, nem hivatalosak, és a mintavétel helye is vitatott.

A közleményben továbbá az is olvasható: ugyanakkor igazolja állításunkat a darvasszéki csatorna kezelője, a Tisza–Maros Szögi Vízgazdálkodási Társulat, miszerint olyan kevés mennyiségű tisztított szennyvíz keletkezett a tisztító beindítása óta, hogy eddig még egyáltalán nem folyt víz innen a holtágba.

Címkék#Mártély

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!