Biciklis pihenőpark Kakasszék határában

Kakasszék - Néhány nap alatt "nőtt ki a földből" egy park a régi 47-es főút mentén: minden eleme fából készült. Legfőbb érdekessége a kilátó.

M. K. E.

Padokat, asztalokat, fedett „ücsörgőt" is létesítettek, a gyerekeknek pedig kisvonattal és rugós állatkával kedveskedtek. Fából készült biciklitároló és szeméttárolók is találhatók a zúzottkővel felszórt területen. A kerékpárosok a jövőben akár piknikezhetnek is ott, szalonnasütésre alkalmas helyet is láttunk. A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás építtette a biciklisek pihenőparkját.

Messze ellátni a kakasszéki kilótóból. Fotó: Kovács Erika

Messze ellátni a kakasszéki kilótóból. Fotó: Kovács Erika
– Az Orosháza és Kakasszék közötti kerékpárút tavaly készült el. A pályázati forrásból megmaradt 15 millió forint. Dönteni kellett, hogy visszaadjuk, vagy pedig valamilyen turisztikai jellegű beruházásra fordítjuk. Az utóbbit választottuk – mondta [namelink name="Szél István"], Székkutas polgármestere. A pihenőpark még nincs teljesen készen, napelemes lámpákat is telepítenek.

Mit lehet látni a kilátóból? A régi és az új 47-es főút forgalmát, a szegedi gyorsvonatot. Ellátni a Kakasszéki-tó felé és a kardoskúti puszta irányába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!