Bontják mártélyi Druzsbatelepet

Mártély - Hat épület áll még abból a tizenhatból, amelyet 2007. november 30-áig kellett volna elbontaniuk a tulajdonosoknak Hódmezővásárhely mártélyi üdülőterületén, a Druzsbatelep néven ismertté vált részen. A területen eredetileg negyvenkilenc épület volt – tájékoztatta lapunkat Hegedűs Zoltán, a mártélyi üdülőterületért is felelős koordinátor.

Munkatársunktól

Vásárhely vezetése 2004-ben módosította az üdülőterület szabályozási tervét, így az Avar, Horgász, Csuka és Fácán utca által határolt rész vízgazdálkodási területnek minősül, és közösségi övezeti besorolást kapott.

Az önkormányzat a terv előírásainak megfelelően akarja felhasználni a tulajdonában lévő földterületet, ezért 2005. november 30-i határidővel elrendelte az ideiglenes építmények bontását. Az épülettulajdonosokkal azóta bérleti szerződéseket sem kötött a város, és a bontás költségeire való tekintettel díjat sem számlázott ki részükre.

Az elmúlt években elbontott üdülők után több helyen balesetveszélyes épületmaradványok és bontásból származó hulladékok maradtak, a város idén saját költségén több mint nyolcvan köbméter törmeléket szállított el. A legutóbb elbontott tíz épület után négy konténer bontási hulladékot gyűjtöttek össze a közmunkások.

Mivel hat érintett a meghatározott időpontig nem bontotta el építményét, erre az építésügyi hatóság fogja őket kötelezni januárban. Ha ekkor sem tejesítik, a munkát a tulajdonosok költségére az önkormányzat végezteti el.

Címkék#Mártély

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!