Bosszúból ölhették meg Morzsit

Hódmezővásárhely - Bosszúból ölhették meg Morzsit, legalábbis így gondolja a kutya vásárhelyi gazdája. A férfi azt mesélte: a 8 hónapos rotweiler-boxer hirtelen pusztult el.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Elvitte az ATEV Fehérjefeldolgozó vásárhelyi telepére, ahol az állatorvos felboncolta a szerencsétlen jószágot. Gazdája legnagyobb meglepetésére kiderült: valószínűleg darált fémdarabokat, pengét etettek a kutyával. A férfi házába korábban kétszer is betörtek, másodjára a tolvaj nem járt sikerrel – valószínűleg épp a kutya zavarta meg.

Bosszúból ölhették meg a házőrzőjét, véli a vásárhelyi férfi. A kutya hirtelen pusztult el, és az állatorvos megállapította: valószínűleg darált fémdarabokat, pengét etettek vele. Gazdája házába korábban kétszer is betörtek, másodjára nem járt sikerrel a tolvaj.

– Reggel még semmi baja sem volt a kutyának, délután azonban már hiába hívtam, nem jött. Látszott rajta, nincs jól, bágyadt volt, nem akart enni, próbáltam meleg tejjel itatni – idézte fel egy vásárhelyi olvasónk, aki azt kérte, ne írjuk le a nevét. A férfi 8 hónapos rotweiler-boxer keverék kutyája estére elpusztult.

– Nagyon furcsának találtam, hogy ilyen hirtelen történt. Elvittem az ATEV Fehérjefeldolgozó vásárhelyi telepére, ahol összefutottam az állatorvossal. Megkérdezte: nem akarom-e tudni, miért múlt ki a kedvencünk. Felboncolta, és a legnagyobb meglepetésemre azt mondta: valószínűleg darált fémdarabokat, pengét talált a kutyában – mesélte az eb gazdája, aki korábban hallott már ilyen esetről, meg arról is, hogy gipszet kevernek a kutya ételébe, amely megköt a gyomrában, és attól is elpusztul. Nem érti, hogy lehet ilyen kegyetlenül elbánni egy ártatlan jószággal.

– Bosszúról lehet szó, legalábbis én így gondolom. Korábban betörtek a házunkba, akkor 200 ezer forint értékben kisgépeket, szerszámokat vittek el. Ekkor hoztuk a házhoz Morzsit. Később ismét megpróbáltak kirabolni, sikertelenül. Reggelre csak egy nagyobb vértócsa árulkodott az udvaron arról, hogy valaki járt nálunk. Szerintem a kutya marta meg, és a peches tolvaj nem hagyta annyiban, bosszút állt rajta – találgatott olvasónk. A betörés után feljelentést tett a rendőrségen, a kutya halála miatt nem. Azt mondta, úgysem lehet már segíteni a szerencsétlen jószágon, és bizonyítéka sincs. Ugyanakkor szeretné felhívni a figyelmet, hogy sajnos ilyen is előfordulhat.

– Annyi biztos, nálunk semmi olyat nem ehetett, ami miatt elpusztulhatott volna. Az idegeneket nem szerette, de a családtagokkal nagyon barátságos volt. A rokonságunkban van egy 2 éves pici lány, Morzsi még azt is eltűrte, hogy felüljön a hátára. Több kutyánk biztos nem lesz, inkább riasztót szereltetek fel a tolvajok ellen – jegyezte meg szomorúan a férfi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!