Búcsú a Tornyai János Múzeumban

Hódmezővásárhely - Idén Vásárhely is csatlakozik a népszerű Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz, amelyet Múzeumbúcsú néven rendeznek meg szombaton.

Munkatársunktól

Az érdeklődők ilyenkor bepillanthatnak a kulisszák mögé. Vásárhelyen, a felújítás előtt álló Tornyai János Múzeumban ezen napon 6 órától 7-ig megnyílik az egyik titkos zug, a restaurátorműhely, ahol Molnárné Balázs Zsuzsanna tart ismertetőt, majd az emeleti kiállítóteremben, az ideiglenesen felállított munkaasztalon bárki kipróbálhatja – modernkori cseréptöredékeken –, milyen a restaurátorok munkája – tudtuk meg Nagy Imrétől, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatójától.

A kiállítóhelyek hosszabbított nyitva tartással, vagyis délelőtt 10 órától este 8 óráig várják a látogatókat. Az Alföldi Galériában a nagybányai tárlat látható, az Emlékpontban a történészek sztorikkal, „mesékkel", valószerűtlennek tűnő, de mégis megtörtént XX. századi események elbeszélésével fűszerezik a kiállítást a múzeumi esten. A Tornyaiban a már említett programon kívül az állandó régészeti tárlat, a helytörténeti kiállítás – a legendás prímás, Béla cigány 300 éves hegedűjével – és Soós István egykori polgármester életét bemutató dokumentumok, tárgyi emlékek tekinthetők meg. A Tornyai még vasárnap látogatható, utána hétfőn majd másfél évre bezár – ezért a szombati Múzeumbúcsú elnevezés – a felújítás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!