Citroën Kacsák hápogtak Vásárhelyen - fotók

A Citroënek országos találkozóját 14. alkalommal rendezte meg a hétvégén a francia autók vásárhelyi márkaképviseletét ellátó Sajti-család.

Imre Péter

– A kezdetektől részt veszünk a Citroën-találkozókon és eddig mindegyikre eljöttünk – mondta az Érdről érkezett György Balázs és felesége, Mária. Nagyon kellemes, baráti a légkör, jó a szervezés és érdekesek a különböző programok – tették még hozzá.

Citroën Kacsák hápogtak Vásárhelyen. Fotó: Imre Péter - GALÉRIA

A Citroënek országos találkozóját 14. alkalommal rendezte meg a hétvégén a francia autók vásárhelyi márkaképviseletét ellátó Sajti-család. A márkát 100 éve gyártják, és ennek apropóján a rendezők idén 100 autó jelenlétére számítottak a szombati nyílt napon a Kossuth téren és Mártélyon. Ezt már az előzetesen jelentkezők túlszárnyalták, 111-en voltak, és a helyszíni regisztrációkkal a résztvevők száma 120-ra nőtt – tudtuk meg Sajti Zsuzsannától. A megjelent autók 6 év híján felölelték a márka évszázados históriáját: a legöregebb egy 1925-ös kék színű B10-es modell volt, a legújabbakat pedig szalonjukból hozták ki Sajtiék. A legnépszerűbb és legismertebb fajtából, a Kacsából „baromfiudvarnyi", 25 gyűlt össze – volt amelyik hápogott is –, de megjelent az elegáns Spezial több változata és a Funes-filmekből jól ismert nyitott csendőrautó is.


A 10 éves Szabó Marcellnek minden autó nagyon tetszett, de a kedvence egy drapp színű, fehér tetejű Spezial volt. A Citroën-karaván, miután a hagyományok szerint gurult egy kört Vásárhelyen, áttette székhelyét szombat délutánra és vasárnapra Mártélyra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!