Cser Ágnes Vásárhelyen: lesz újabb béremelés

A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke csütörtökön ellátogatott a makói és a vásárhelyi kórházba.

I.P.

Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke csütörtökön ellátogatott a makói és a vásárhelyi kórházba, ahol a munkavállalókkal egyeztetett a várható bérfejlesztésről. Elmondta:

 

az orvosok és a szakdolgozók 2016-os és 2017-es béremelése a gazdasági, műszaki és háttérszolgáltatást végzők körében feszültséget szült. Ezt orvosolva náluk is kezdeményeznek bérfelzárkóztatást, mely a makói és a vásárhelyi egészségügyi intézményekben dolgozókat is érinti.

Még 2016-ban kötött megállapodást az egészségügyben dolgozók bérének emeléséről az említett szakszervezet és a kormány. Az orvosok és szakdolgozók az elmúlt években mintegy 67,5 százalékos bérfejlesztésben részesültek, előbbiek ezt már megkapták, utóbbiak esetében az utolsó szakaszt idén novemberről július 1-re hozták előre. A gazdasági, műszaki és háttérszolgáltatást nyújtók fizetésének emelése a következő lépés, mert ők ebből 2008 óta kimaradtak – mondta Cser Ágnes.


Havasi Katalin, a vásárhelyi kórház orvosigazgatója elmondta: a dolgozói érdekképviselet helyi és országos szinten is jól működik és nagyon fontos az igazságos bérezés, bérfejlesztés, az átláthatóság az ágazatban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!