Diákmunkával kecsegtet a mindszenti molesztáló - jelentkezett egy újabb majdnem áldozat

Diákmunkát hirdető férfitől féltik tizenéves fiaikat a mindszenti szülők. Egy anyuka a rendőrséghez fordult, mert a férfi molesztálta a 12 éves gyerekét. Az illető még most is hirdeti, hogy fiatal fiúkat keres munkára. Mi is felhívtuk.

Kovács Erika

Középiskolás olvasónkat is molesztálni próbálta

"Két éve, kb 14 évesen dolgoztam ennél a férfinál 2 napot. Nekem ugyanazt mondta mint a másik gyereknek, de én nem hagytam magamat. Egyik nap még nála kellett dolgozni, aztán 3 nap múlva áthívott engem is egy közeli településre ( Mártélyra ), mivel ott van az élettársának háza. Ott nekem füvet kellett nyírnom és azért próbálkozott volna trükkökkel, hogy tusoljak le én is, meg stb. de inkább ráhagytam, mert gondoltam hogy mi történhet utána. Nekem pofátlanul 300 forintos órabért kínált, ami azért bőven kevés a tűző napon a fűnyírásért.

Kínálgatott engem italokkal, de még vizet is azt ittam, amit én vittem magammal, mert nem lehet tudni, mit tenne abba a vízbe is. Cukorka kinézetű akármivel is kínált, természetesen azt sem fogadtam el. Utána már nem is hívott engem, hogy menjek dolgozni, állítólag azért mert elfogyott a pénze. Ahhoz képest az italokat meg tudta venni, pálinkát, bort ivott egyfolytában. De az a probléma hogy még most is látom a hirdetéseit." - írta fiatal olvasónk Mindszentről, aki a nevét nem akarta vállalni. Úgy véli, érdemes volt megírni a cikket, hogy tudjanak ezekről az ügyekről az emberek.


– Két évvel ezelőtt a fiam szeretett volna egy kis zsebpénzhez jutni. Azt azonban nem gondoltuk, hogy az idős férfi ki akar vele kezdeni – mondta egy mindszenti édesanya. Akkor a gyermeke 12 éves volt. Az anyuka olvasta egy hirdetési újságban, hogy fiúknak diákmunkát kínál valaki. Egy telefonszám tartozott a hirdetéshez.


– A településen több helyre is ki volt ragasztva ez a hirdetés. Felhívtam, és együtt mentünk megbeszélni a részleteket. Fűnyírásról, ház körüli munkákról szólt a megbízás. Nem gondoltam semmi rosszra.


– Első nap ki is fizette rendesen a gyerekem. Majd megüzente, hogy másnap kerékpárral egy közeli településre mennek, mert az élettársának a házánál is van tennivaló. Vigyen a fiam váltóruhát, mert ott alszanak. Elengedtem vele.

Megsimogatta a hasát

– Néhány óra múlva átjött egy ismerős, kérdezte, hol találtunk diákmunkát, mert az ő fia is dolgozna. Elmondtam. Nézett rám aggódó szemekkel. „Jaj, nem hallottad, hogy erről a férfiról azt beszélik, fiatal fiúkat molesztál?" Nagyon megijedtem. Azonnal felhívtam a fiam, és elmondtam, mit hallottam. Nem sokkal később jött az sms, hogy nem akar ott maradni. Felhívtam, de azt suttogta, hogy sms-t írjunk, mert a férfi azt mondta, ki kell kapcsolnia a telefonját, nem szereti, ha a diákmunkások telefonálgatnak. Kiderült, hogy napközben megkérdezte tőle, nem fáj-e a hasa, és megsimogatta. Majd úgy csinált, mintha véletlenül beleakadt volna az ujja a nadrág korcába, és meghúzta az alsónadrággal együtt, úgy, hogy belásson. Egy kavics fűnyírás közben megütötte a gyerekem lábát. A férfi megsimogatta, hogy ne fájjon, valósággal babusgatta. A fiamat ez nagyon zavarta. Még rosszabb lett a helyzet. Később, a munka után beküldte a gyerekem a fürdőszobába tusolni.


A fiam kint felejtette a törölközőjét. A férfi akkor udvariasan bekopogott, és beadta. Pár perc múlva azonban anyaszült meztelenül beállt mellé a zuhany alá, és azt mondta: „Fürödjünk együtt". Ez nem normális dolog. A gyerekem nagyon megijedt, azonnal kilépett a kabinból. Akkor küldte az sms-t. Felhívtam a nem velünk élő édesapját, kocsit fogadtunk, elmentünk a gyerekért. A kisfiam lelki beteg lett. Másnap feljelentettem a férfit – mesélte az anyuka a két évvel ezelőtt történteket. A rendőrség vádemelést javasolt az ügyészségnek. Az anyukától úgy tudjuk, néhány hét múlva kell a bíróságon tanúskodnia.

Megint ugyanaz a mese

– Megviselt bennünket, de legfőképpen a gyermekemet a sok kihallgatás. Majd csak vége lesz. Reméljük, méltó büntetést kap.


A két évvel ezelőtti történet most úgy került elő, hogy a férfi még mindig keresi a fiatal fiú diákmunkásokat. Az ugyancsak Mindszenten élő Soósné Anikó fia 15 éves. Olvasták a hirdetést, a gyermeke szeretett volna dolgozni. A történet eleje szinte szóról szóra ugyanaz, mint az előbbi esetben.


– Örültünk, hogy van ez a lehetőség. Az mondjuk furcsa volt, hogy olyanokat is mondott, ha hallok valamit róla, azt ne higgyem el. A diákmunkások gyorsan cserélődnek nála, mert a gyerekek vagy nem szeretnek dolgozni, vagy keveslik a pénzt. Akkor nem tudtam hová tenni ezeket a mondatokat. A nap végén megüzente, hogy másnap vidékre mennek, vigyen a fiam váltóruhát, mert ott alszanak. Nem gondoltam, hogy baj lehet...

– idézte fel az anyuka a nemrégiben történteket. Azt mondja, az a szerencse, hogy összefutott az előző anyukával, és szóba jött a diákmunka is.


– Elmondta, mi történt a fiával két éve... Azt hittem, megőrülök. A férjem rátelefonált erre az emberre, hogy fél órán belül legyen itthon a gyerek, különben baj lesz. A háza előtt vártuk. Rémület volt az arcán, sejtette, hogy lebukott előttünk. Nem is nézett ránk, alig találta meg a kilincset is. A fiunk elmesélte, hogy a kocsiban, vezetés közben a férfi pálinkát ivott, a gyermekemet is kínálta az itallal meg füves cigivel, de ő elutasította. Azt is mondta, hogy el ne mondja ezt itthon, mert nem kell a szülőknek mindent tudni.

„Hány éves a gyerek?"

A Soós szülők nem szeretnék, ha másokkal is előfordulna ilyen eset. A közösségi oldalon is felhívták a szülők figyelmét, hogy vigyázzanak a gyermekükre. Nézzék meg, hová engedik dolgozni őket. Egy csoportban is beszédtéma a két ügy. Sokan úgy vélik, több áldozata is lehet a férfinak, csak szégyellik a dolgot, hallgatnak róla. Valaki azt írta, már évtizedekkel ezelőtt is beszédtéma volt, hogy a férfi a fiatal fiúkat szereti.


Vannak szülők, akik úgy próbálnak segíteni, hogy amint meglátják a férfi hirdetését valahol Mindszenten, letépik és eldobják, hogy minél kevesebben hívják fel azt a számot. Mi azonban felhívtuk, és előadtuk, hogy az általános iskolás fiunknak keresünk nyári munkát. Az idős férfi először gyanakodott, honnan tudjuk a számát, mire egy hirdetési újságot emlegettünk. Állította, már régen nem hirdet, majd azt mondta, három hete állította le a hirdetést, végül oda lyukadt ki, hogy most azonnal szüksége lenne segítségre a meggyszedéshez. Meg el akarja adni a házát, előtte festeni, javítani kellene. Közben többször rákérdezett, hány éves a gyerek. Az órabér 500 forintról indul, közölte, ez egy óra múlva több, de kevesebb is lehet, attól függően, a gyereknek „hogy áll rá a kis keze" a munkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!