Diszkóbalhé Mindszenten: az engedély ellenére nagy a zaj

Mindszent - Minden engedélye megvan, ennek megfelelő a zajszint is – reagált Farkas Norbert, a mindszenti szabad strandnál található söröző bérlője arra az olvasói levélre, amely szerint a hétvégi zenés rendezvénytől nem lehet pihenni.

Munkatársunktól

– Jó a redőnyünk, de a viccet félretéve egyébként sem jelent gondot a hétvégi zenés mulatság. Hol szórakozhatnának a fiatalok, ha nem a Tisza-parton – fejtette ki véleményét Zsuzsa, aki azt kérte, ne írjuk le a teljes nevét. Két éve van víkendházuk a mindszenti szabad strandnál, azóta tartanak a Kerti sörözőben is diszkót, de nem problémázik a zeneszó miatt – tette hozzá. Nem mindenki ért egyet a véleményével. Legalábbis ez derül ki a közelmúltban szerkesztőségünkhöz eljuttatott olvasói levélből, amely szerint a hajnalig tartó diszkó miatt nem lehet pihenni.

A kerthelyiségben hétvégenként tartanak zenés mulatságot. Fotó: DM/DV

A kerthelyiségben hétvégenként tartanak zenés mulatságot. Fotó: DM/DV

– A szezon előtt egy fórumot hívtam össze, ahol megjelentek az önkormányzat munkatársai és az üdülőtulajdonosok is. Úgy gondoltam, mondja el mindenki a problémáját, beszéljük meg, próbáljuk közösen megoldani. Két éve bérlem a sörözőt. Minden engedélyem megvan, ennek megfelelő a zajszint is. Ennek ellenére amikor szóltak, hogy „meg lehet-e felezni a hangerőt", megtettem. Úgy tűnik, ez sem elég – reagált [namelink name="Farkas Norbert"], a söröző bérlője. Páratlan héten pénteken, páros héten szombaton, 21 órától hajnali 4-ig tart zenés rendezvényt. Megérti a panaszkodót, de egy kerthelyiséget nem szigetelhet le, fülhallgatós bulit sem tarthat. Hétköznap alig van forgalom, a diszkó jelent számára némi bevételt – tette hozzá.

A kisvárosban ez az egyetlen vendéglátóhely, ahol tartanak diszkót – hallottuk Pelyva Sárától, a kommunikációért felelős települési képviselőtől. Nem szeretnék, ha valaha is megismétlődne az 5 évvel ezelőtti súlyos autóbaleset, amelyben Mindszent határában ketten vesztették életüket – diszkóból tartottak hazafelé. A képviselő-testület úgy döntött, jobb, ha a mindszenti fiatalok a lakóhelyükön szórakoznak. Diszkóügyben egyébként sem lehet okosnak lenni, nem lehet mindenki számára megnyugtató megoldást találni – jegyezte meg [namelink name="Pelyva Sára"]. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!