Disznótorost kaptak a vásárhelyi hajléktalanok

Hódmezővásárhely - Orjaleves, disznópaprikás volt a menü csütörtökön a vásárhelyi hajléktalanszállón, ahol közel 70-en lakhatnak jól abból a 300 kilós sertésből, amelyet egy helyi vállalkozó, Maczelka Tibor ajánlott fel karácsony közeledtével.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– A gyerekkoromat idézi a disznótoros. Heten voltunk testvérek – törölgette könnyeit tegnap a vásárhelyi hajléktalanszállón Forrai Judit. Az 57 éves asszony és közel 70 társa az ünnep közeledtével [namelink name="Maczelka Tibor"] helyi vállalkozó felajánlásaként disznótorost fogyaszthatott. Orjaleves csigatésztával, főtt hússal, zöldséggel, valamint disznópaprikás és savanyúság jutott az asztalra – első körben.

– Nagyon finom – folytatta Judit, aki nyár óta lakik a hajléktalanszállón. Van családja, mégis ide kényszerült, se pénze, se lakása – tette hozzá. Ez lesz az első karácsonya a szállón, legszívesebben átaludná az ünnepeket, annyira fáj neki, hogy itt kell lennie.

Mindenkinek ízlett a disznótoros Vásárhelyen. Fotó: DM/DV

Mindenkinek ízlett a disznótoros Vásárhelyen. Fotó: DM/DV
Évek óta hagyomány, hogy disznótorossal ünneplik a karácsonyt a Szeged–csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató Hajléktalanokat Ellátó Egyesített Intézményében. Korsós Sándor, az intézmény igazgatója elmondta: az idén annyiban változott a karácsonyi sertésajándékozás, hogy nem a szállón készítették el az ételeket, hanem a vállalkozónál, Maczelka Tibornál, aki bográcsban, fazékban hozta a lakóknak. Nemcsak tegnap fogyasztottak a 300 kilós disznóból, a hurkát, kolbászt lefagyasztják, hogy az ünnepek alatt is jusson disznótoros az asztalra. Ilyenkor egyébként több civil adományt is kapnak – tette hozzá.
A 67 férőhelyes szállón szinte már telt ház van. Vásárhelyen 4-5 hajléktalan él az utcákon, őket – miután nem akarnak beköltözni – naponta, kétnaponta látogatják, forró teát, élelmiszert visznek nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!