Elavult a Hódtói Sportcsarnok báli felszerelése

Hódmezővásárhely - A Hódtói Sportcsarnokban a sporttevékenységekhez minden adott, a játéktér 4 éve újult meg, de a báli felszerelés elhasználódott - jelentette ki Ormos Ferenc intézményvezető.

Munkatársunktól

Elmondta: az ilyen rendezvények lebonyolításához minden alkalommal védetté kell tenni a sportfelületet. Az ehhez szükséges parketta és szőnyeg már kopott.

– A csarnok érdekeltsége elsősorban a sport, így üzleti szempontból sem éri meg az új védőfelszerelésre rákölteni a közel 1 millió forintot, mivel bál évente csak egy van a Hódtóiban – tette hozzá [namelink name="Ormos Ferenc"], akitől megtudtuk: a létesítmény kihasználtsága jó. Mindennap este 10 óráig vannak nyitva, az egyesületeknek a taós pályázatokból már jut forrás a bérleti díjakra, így nincs gond az üzemeltetéssel.

A báli szezont a Bethlen-iskola kezdi, évek óta a csarnokban ünnepel. Az intézményvezető szerint egy ilyen díszes eseményhez már nem illik a jelenlegi felszerelés, de ha úgy dönt az iskola, hogy továbbra is ott rendezi bálját, akkor annak továbbra sincs akadálya.

[namelink name="Kádár Péter"], a Bethlen Gábor Református Gimnázium igazgatója megkeresésünkre elmondta, a helyszínnel kapcsolatban az adott bál előtt egyeztetnek a várossal és a csarnokkal. A helyszín kérdését alapvetően a végzős diákok száma és a szülők igénye határozza meg. Amennyiben a szülők többsége úgy igényli, hogy más helyszínen szervezzék a bált, akkor úgy járnak majd el, mint 2013-ban, amikor a Fekete Sasban rendezték. Az igazgató személyes véleménye az, hogy egy rendezvénynek az arra a célra épített épületben van a helye: bálozni bálteremben, kosárlabdázni sportcsarnokban illik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!