Előkészítették az elkerülő út építését

Hódmezővásárhely - Az északi elkerülő út évek óta téma, különösen azért, mert már minden nagyobb megyei város elkerülő útjai megvalósultak, kivéve Hódmezővásárhelyt – közölte Mucsi László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és építéshatósági irodájának vezetője.

I. P.

Készült megvalósíthatósági tanulmány, a közgyűlés a nyomvonaltervek közül elfogadta a legmegfelelőbbet. A teljes mértékben állami beruházásból, mintegy 27 milliárd forintból létesülő északi elkerülő Kopáncs és Kishomok térségében ágazna le a 47-es számú főútról, majd a Bodzási úton – a Bordás-dűlőt érintve – haladna tovább, átmenne a szentesi vasút felett, a mártélyi utat a temető után keresztezné csomópontot kialakítva, a 45-ös utat a töltésen belül keresztezné, majd a Rárósit, és az ATEV-nél csatlakozna vissza a 47-es főútra a 13 kilométeres elkerülő – sorolta az irodavezető.

– A beruházás a közbeszerzési eljárásnál tart, öt cég tett árajánlatot, és a napokban várható a kivitelező kiválasztása, majd a szerződés megkötése – mondta [namelink name="Mucsi László"]. A látványosabb földmunkáknak a következő esztendőtől lehetnek tanúi a vásárhelyiek.

Az egyik lakossági fórumon szóba került, hogy az építtetőkre – mint említettük, kivitelező még nincs – hivatkozva a visszacsatlakozáshoz közeli tanyatulajdonosokat megkeresték, a környékükön, a munkálatokhoz szükséges homokbányát nyitnának. Mucsi László ezzel kapcsolatban elmondta: a szolnoki bányakapitánysághoz nem érkezett erre vonatkozó engedélykérelem, és az „indulási oldalon" létezik már működő homokbánya. Az elkerülő várhatóan 2016-ra készülhet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!