Előzetesbe megy a férfi, aki konyhakésekkel fenyegette a vásárhelyi rendőröket

<br>A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki vasárnap kora délután Hódmezővásárhelyen késsel fenyegette meg a vele szemben intézkedő rendőröket. Comblövéssel fékezték meg.

A gyanú szerint szeptember 3-án, a kora délutáni órákban, a gyanúsított hódmezővásárhelyi lakásához korábban kihívott mentőszolgálat munkatársai az együtt nem működő gyanúsítotthoz rendőri segítséget kértek. A kiérkező rendőrök bementek abba a szobába, ahol a gyanúsított tartózkodott, és azt észlelték, hogy a gyanúsított mindkét kezében egy-egy nagy méretű konyhakést tartott, amelyekkel támadólag megindult a rendőrök felé.

 

A gyanú szerint a gyanúsított többszöri felszólításra és figyelmeztető lövés leadása után sem állt meg, a késekkel a rendőrök felé haladt, őket másfél méterre megközelítette, fenyegetéssel akadályozta a hivatalos személyek intézkedését. A gyanúsított további támadásának megakadályozása érdekében az egyik rendőr a gyanúsítottat lábon lőtte.


A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a férfi előzetes letartóztatását indítványozta bűnismétlés, valamint szökés, elrejtőzés veszélye miatt.

Az indítvány tárgyában a bíróság a mai napon fog döntést hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!