Érdeklődnek a vásárhelyi bérlakások iránt: egy befektető 300 lakást is megvenne

Hódmezővásárhely - Egy befektetői csoport is felfigyelt az eladó vásárhelyi önkormányzati bérlakásokra. Pénteken újabb, több mint 300 ingatlan hirdetése jelenik meg. A befektetők akár mindet megvennék - mondta Antal István, a lakosságszolgálati iroda vezetője.

Imre Péter

– Befektetői csoport érdeklődött, még csupán informálisan, az eladó vásárhelyi önkormányzati bérlakásokról

– mondta Antal István, a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati irodájának vezetője. Hozzátette, annyit elárultak: 10-től 300-ig bármennyi ingatlant készek megvásárolni. Vagyis akár az összeset, mert péntektől 320 lakásra lehet pályázni, a lista az egyik helyi hirdetőújságban jelenik majd meg. Mindenkinek, a befektetői csoportnak is pályáznia kell, a határidő augusztus 2., 12 óra.


– A városnak az a célja, hogy a bérlőket juttassa tulajdonhoz, azt szeretnénk, ha a jelenleg benne élők vennék meg azokat. Csak másodlagos, de azért fontos, hogy abból pénzt lásson az önkormányzat – fogalmazott Antal István. A lakók egyösszegű fizetéskor 40 százalékkal olcsóbban juthatnak addigi otthonukhoz, ami egy 6 millió forintra taksált lakásnál 3,6 milliós árat jelent. Ha a famíliának két gyereke van, CSOK-kal az összeg 2,2 millió lehet. Viszont a külsősök is kapnak 20 százalék engedményt, amennyiben a lakóval együtt veszik meg az ingatlant. Ezek az ingatlanpiacon ritka kedvezmények.

Az Andrássy út 28. szám alatt, a belváros szívében is értékes lakások várnak vevőre. Fotó: Imre Péter

Az Andrássy út 28. szám alatt, a belváros szívében is értékes lakások várnak vevőre. Fotó: Imre Péter

– Ha az augusztus 2-i határidőig nem jelentkeznek helyi vásárlójelöltek, vagy legalább a vételi szándékot nem jelzik a lakók, úgy azokat a lakásokat, amelyekre pályáztak, eladjuk az ingatlanbefektető csoportnak. Amennyiben ez megtörténik, és nagyobb csomagban értékesítjük számukra a lakásokat, a lakóknak már velük kell egyeztetni, egyezkedni, maradhatnak-e, és milyen feltételekkel – közölte Antal István.


 Az ingatlanok szinte tömbökben helyezkednek el a városban: 150 található a Szabadság téren és környékén, 60-70 a Kertvárosban és 100-110 a központhoz közel, illetve a belváros szívében. Utóbbiak a legértékesebbek.

Eddig az összesen 653 bérlakásból 407 ingatlant hirdetett meg a város. Mintegy 100 már új tulajdonosra talált. A vételi szándékot ezeken kívül még közel 80 esetben jelezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!