Európa legerősebbjei a vásárhelyi katonák

Az MH 5. Bocskai István Lö­vészdandár vásárhelyi katonái, Gáleg Norbert és Ricz Vik­­tória megmutatták erejüket a tiszakécskei erőemelő-Euró­pa-bajnokságon - mindketten aranyérmet szereztek.

Munkatársunktól

A Magyar Professzionális Erőemelő Liga és a Global Powerlifting Committee (GPC) szer­vezésében megrendezett ti­­­szakécskei Európa-bajnoksá­gon idén 5 kategóriában 22 ország mintegy 650 sportolója mérte össze erejét.


Gáleg Norbert őrvezető a ju­nior –110 kg kategóriában lett kontinensbajnok, összesen 735 kilogrammot mozgatott meg: 260 kg guggolás, 195 kg fekvenyomás és 280 kg felhúzás. Tavaly több mint 60 versenyen indult, a GPC világbajnokságon a RAW-erőemelés junior kategóriáját nyerte meg.

Gáleg Norbert és Ricz Viktória (képünkön) is aranyérmes lett az erőemelő Európa-bajnokságon. Fotó: Tordai Kamilla

Gáleg Norbert és Ricz Viktória (képünkön) is aranyérmes lett az erőemelő Európa-bajnokságon. Fotó: Tordai Kamilla

Ricz Viktória vásárhelyi közkatona, a RAW-fekvenyomás junior –90 kg kategóriában lett Európa-bajnok: 87,5 kilogrammot nyomott ki, amellyel saját súly- és korcsoportjában világcsúcsot ért el. Viktória kezdetben úszásban, kézilabdázásban és küzdősportokban próbálta ki magát, majd 2016-ban elkezdte az erőnléti edzéseket, ahol kiderült, a fekvenyomásban szép eredményeket érhet el. Első komoly szereplése a Professzionális Erőemelő Li­­­ga magyar bajnoksága volt, ahol 85 kilogrammal aranyérmes lett kategóriájában.


Viktória következő versenye a GPC-világbajnokság lesz ősszel, a szlovákiai Érsekújváron szoríthatunk érte.

Címkék#katonaság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!