Fejlesztő eszközöket adományoztak

Három éve működik együtt a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Hódmezővásárhelyi Tagintézménye a Berényi Károly gyermekorvos által alapított Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvánnyal.

Munkatársunktól

Az alapítvány az első esztendőben 100, a másodikban 150, idén 300 ezer forintos adománnyal, az ebből vásárolt fejlesztő eszközökkel támogatta az intézmény munkáját a korai fejlesztésben és a mozgássérült gyermekek ellátásában.


 A megvásárolt taposópad, futógép, bordásfal, mozgást segítő, beszédfejlesztő és pszichológiai eszköz a lehető legmagasabb színvonalú korai fejlesztést és a konduktív pedagógiai ellátást szolgálja, ezeket Varga Ildikó gyógypedagógus mutatta be az alapítványt képviselőknek és a médiának. Hegedűs Ildikó intézményvezető kiemelte: az adományoknak köszönhetően egyre gazdagabb az eszköztáruk, amivel a rászoruló gyerekeken, a korai fejlesztés és a konduktív pedagógia esetében 14 éves korig segíthetnek. A szakszolgálat évente több mint ezer gyermeket, fiatalt részesít speciális ellátásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!