Ferenc pápának másolta a Bibliát a Kankalin is

Hódmezővásárhely, Szeged - Eredetileg Benyik György teológus kezdeményezte a Biblia-másolást még 1983-ban az általa szervezett lelki táborokban.

Munkatársunktól

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a szegedi Tátra téri templom plébánosa a templom építésének 40. évfordulója kapcsán indította újra a kezdeményezést. A tervek szerint pünkösd napjára, május 20-ára fejezik be az írást. Számos közismert ember mellett a vásárhelyi Kankalin néptáncegyüttes tagjai is többoldalnyi szöveg másolásával járultak hozzá a kezdeményezés sikeréhez.

Szegeden a Hangoskönyvtárban János evangéliuma 16. A világ gyűlölete című résztől kezdték az írást a táncosok. [namelink name="Törökné Tárkány Katalin"], a Kankalin néptáncegyüttes vezetője elmondta, a magyar néphagyományoknak elválaszthatatlan része a keresztényi hitélet, így a Biblia mint legfőbb közvetítő minden család életében kulcsszerepet játszott.

A vásárhelyiek munkája is eljut a pápához. Fotó: Koncz János

A vásárhelyiek munkája is eljut a pápához. Fotó: Koncz János
Az elkészült kéziratot szeptember 20-án, a Szent Gellért-templom 40. jubileumán fogják bemutatni. Ezt követően egy zarándoklaton Rómába viszik, ahol átadják majd Ferenc pápának. A mű valószínűleg a Vatikáni könyvtárban kap majd helyet olyan jelentős művek közé, mint a heidelbergi Palatine könyvtár kéziratai, vagy a Codex Vaticanus, amely a legrégebbi ismert Biblia-kézirat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!