Feszültség a vásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzatban

Nem sikerült megállapodást kötnie a városi önkormányzattal a vásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzatnak. Ez az öttagú testület két képviselője, Ajtai Éva és Mezei Vidor szerint azért van így, mert nem jutottak egyezségre a kisebbségi önkormányzaton belül.

Korom András

Ajtai Éva és Mezei Vidor, a vásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat tagjai szerint a városban eddig csupán egyetlen egy roma tanács alakult meg, mégpedig az, melyet [namelink name="Lázár János"] polgármester, országgyűlési képviselő hozott létre. Hozzátették: nagyon jó kezdeményezésnek találták, hogy a tanács azt tűzte ki célul, hogy összefogja a vásárhelyi cigányokat. Úgy gondolják, hogy a cigány kisebbségi önkormányzat – melynek támogatottságát mi sem jellemzi jobban, minthogy a választásokon összesen 117-en szavaztak rá – nem végez érdemi munkát.

A képviselő asszony kiemelte: nagy bajnak tartják, hogy a kisebbségi önkormányzat máig nem írt alá együttműködési megállapodást a városi önkormányzattal. Véleménye szerint ennek az az oka, hogy a cigány kisebbségi önkormányzaton belül eddig nem tudtak egyezségre jutni.

– A Mezei Vidorral és Sztojka Péterrel közösen kezdeményezett rendkívüli közgyűlésen derült ki, hogy nem fedik egymást elképzeléseink. Mezei Vidorral azt szeretnénk, ha normalizálódna a kapcsolatunk a városi önkormányzattal. Úgy látjuk ugyanis, hogy a polgármesteri hivatal partnernek tekinti a kisebbségi önkormányzatot – tette hozzá Ajtai Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!