Fokhagymával, téliszalámival zenélnek

Hódmezővásárhely, Nysa - Egyetlen magyar résztvevőként a vásárhelyi Dixie Jam Session képviseli hazánkat a hétvégén a lengyelországi Nysában rendezendő Visegrad Music United nemzeti kulturális vásáron. A zenészeket is meglepte a meghívás.

Korom András

Pénteken utazik a vásárhelyi Dixie Jam Session a Visegrad Music United zenei és kulturális fesztiválra. A visegrádi országok rendezvényén egyes-egyedül ők képviselik hazánkat.

A Dixie Jam Session Vásárhelyt és Magyarországot is képviseli. Fotó: DM/DV

A Dixie Jam Session Vásárhelyt és Magyarországot is képviseli. Fotó: DM/DV

– A vásárhelyi Tudás Alapítvány keresett meg bennünket azzal, hogy szeretnék, ha részt vennénk a lengyelországi Nysa városában rendezendő programon. Örömmel elvállaltuk, azt gondolva, hogy a többi magyar fellépő közt mi csak színesítjük egy kicsit a műsort. Ám kiderült, hogy a fesztiválon most vasárnap egy teljes koncertet kell adnunk, ráadásul egyetlen magyar résztvevőként – mondta [namelink name="Hatvani Jenő"] zenekarvezető. Hozzátette: számukra is meglepetés volt, hogy csak dixie-zenével mutatkozik be hazánk, nem hívtak néptáncosokat vagy népzenészeket. Ezért aztán a vásárhelyiek magyarul is énekelnek majd a koncerten, ahogy azt a szervezők kifejezetten kérték, illetve visznek magukkal igazi magyaros ételeket is. Fokhagymával, téliszalámival, paprikával és vásárhelyi kerámiával is készül a Dixie Jam Session – a zene mellett.

Címkék#Zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!