Hallgassa élőben!

Gálaesttel nyitott a Bessenyei Művelődési Központ

Hódmezővásárhely - Összművészeti gálaműsorral nyitotta meg kapuit péntek este a felújított, kibővített Bessenyei Művelődési Központ Vásárhelyen.

A vendégek ízelítőt kaptak a műfaji sokszínűségből, felidézve a város szülöttének, az intézmény névadójának, Bessenyei Ferenc, a Nemzet Színészének, kétszeres Kossuth-díjas színművésznek életútját, pályáját.

A mai este nemcsak a vásárhelyieknek, az egész országnak ünnep – fogalmazott köszöntőjében Lázár János országgyűlési képviselő. Megköszönte a művelődési központ, a Tornyai-múzeum, a Dr. Rapcsák András utca, a szerb-ortodox templom tervezőinek a munkát. Köszönetet mondott azoknak a munkásoknak is, akik részt vettek a kivitelezésben.

Gálaesttel nyitott a Bessenyei Művelődési Központ. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Ma egy agórát avatunk. Abban hiszünk vásárhelyiek, hogy a művészettel, a kultúrával jobbá tehető az ember. A cigányértől indulni az óceánig eljutni, de mindig magyarnak vásárhelynek lenni, ahogy a példakép Bessenyei Ferenc is tette – jelentette ki.

Gálaesttel nyitott a Bessenyei Művelődési Központ. Fotó: Karnok Csaba (galéria)
35 ezer dollár érkezett Amerikából a Gift of Life programra
A teljes költségvetés egyharmadát, azaz 35 ezer dollárt kapott a magyarországi Rotary Gift of Life programja hétfőn A szervező Dóm Rotary Clubot Amerikából támogatták, a jelképes csekket egy ott élő magyar rotarysta adta át.
Hererákot diagnosztizáltak a Norwich kapusánál
Sikerült a daganatot korai stádiumban felfedezni, és jók az esélyei a gyógyulásra.
A távhőnél is alkalmazná a gázárakat csökkentő rendszert a kormány
Palkovics László: a magyar árrendszernek köszönhetően a magyar háztartások számára nem érezhető az energiaárak emelkedése.
Aucklandben meghosszabbítják a korlátozásokat
Ardern arra kérte az embereket, hogy tartsák be az előírásokat.
Beteg a cseh államfő, a kórház szerint jelenleg nem képes ellátni feladatait
Ellentmondásos hírek érkeznek 77 éves Miloš Zeman állapotáról, most a szenátus elnöke nyilatkozta azt, hogy szerinte az államfő nem tudja ellátni feladatait.
Sydney további korlátozásokat szüntet meg
Már nem kell maszkot viselni az irodákban, és többen gyűlhetnek össze egy helyen a lakásokban és a szabadban.