Grezsa István nem áll bele a negatív kampányba

A Szent Antal utca 15. szám alatti, most megnyílt választási irodájában tartott sajtótájékoztatót Grezsa István polgármester-jelölt. Bejelentette, a több mint ötezer vásárhelyi válaszadó túlnyomó többsége szerint az önkormányzatnak támogatnia kell a kórházi fejlesztéseket. Arról is beszélt, nem politikai csatát akar nyerni, hanem békét kíván Vásárhelyen teremteni.

Kovács Erika

- Július 8-án jelentettem be a polgármester-jelölti indulásomat. Akkor a helyi kórházzal kapcsolatban konzultációt is hirdettem, ami augusztus 12-én zárult. A nyári szabadságok ellenére 5124 konzultációs ívet töltöttek ki a vásárhelyiek, zömében személyes felkeresés útján – mondta Grezsa István polgármester-jelölt. Arra a kérdésre, hogy egyetértenek-e azzal, hogy a városvezetés rendszeresen támogassa a kórház fejlesztését, a válaszadók 96 százaléka felelt igennel.

 

- A polgármester szerint, ha az állam tartja fenn az intézményt, akkor a városnak semmi kötelezettsége nincs a kórház felé. Mélységesen elítélem ezt az álláspontot. Ahol zömében vásárhelyieket gyógyítanak helyi szakemberek, függetlenül attól, hogy ki a fenntartó, az a mi intézményünk

– hangsúlyozta Grezsa István. A válaszadók 92 százaléka ért egyet azzal, hogy a város pénzén 50 kétágyas, fürdőszobás kórtermet alakítsanak ki.

" border="0" class="kepkeret" data-id="2897229" src="/wp-content/uploads/2019/08/4529334_2.jpg?verz=1565629485" style="width:620" title="Grezsa István elmondta, több mint ötezren töltötték ki a kórházzal kapcsolatos konzultációs ívet. Fotó: Gémes Sándor.

" />

Grezsa István elmondta, több mint ötezren töltötték ki a kórházzal kapcsolatos konzultációs ívet. Fotó: Gémes Sándor.

- Azért is örültem ennél a kérdésnél a magas támogatottságnak, mert valakik elhintették, hogy luxuskórtermekről van szó, ahová csak a jómódú vásárhelyiek kerülhetnek, külön térítés ellenében. Erről szó sincs! Ez a szolgáltatás alanyi jogon járna mindenkinek.


A gyermekosztály felújítását a válaszadók 98 százalék támogatta. A fiatal orvosok, szakdolgozók lakhatási támogatásával szintén rendkívül magas arányban értettek egyet az emberek. A kérdőív +1-es kérdésében a város egyéb problémáit is vázolhatták a városlakók.


- A szemét-ügy a második helyre küzdötte fel magát. Bár az emberek felvetették a városháza felelősségét, alapvetően úgy gondolják, hogy a politikusok ne egymásra mutogassanak, hanem küldjék vissza a szemetet. Ha ez már nem lehetséges, meg kell akadályozni, hogy Vásárhely Európa hulladéklerakójává váljon. Véleményem szerint felelősség terheli a polgármester urat, hogy nem adott tájékoztatást ebben az ügyben, illetve a Pest Megyei Kormányhivatalt is, az engedély kiadásáért.


A lakosság által felvetett problémák első helyén a városban tapasztalható megosztottság végzett.

 

- Különösen az internetes csatornákon láthatjuk, olvashatjuk a gyalázkodást, ami már nem csak a Vásárhelyiek a változásért oldalon van jelen, hanem a polgármester saját Facebook csatornáin is. Ez sehová sem vezet!

Grezsa István hangsúlyozta, ezek a bejegyzések személyére nézve is sérelmesek időnként. Ennek ellenére továbbra sem folytat negatív kampányt, hanem marad a két tábor közötti arany középúton.


A polgármester-jelölt azt is hangsúlyozta, nem fog nyilvános vitába szállni a polgármesterrel.

- A vásárhelyi polgárok eléggé érettek ahhoz, hogy különbséget tegyenek két politikusi magatartás között „tetemre hívás" nélkül is. Én nem politikai csatát szeretnék nyerni, hanem békét akarok teremteni!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!