Gyertyagyújtás Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - December elsejével megkezdődik az adventi ünnepségsorozat Vásárhelyen is – mondta pénteken sajtótájékoztatón Almási István polgármester, aki még közölte: vasárnap 17.30-kor az adventi koszorú első gyertyáját ő és Vida Péter, a kecskeméti Katona József Színház művésze gyújtja meg

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Közreműködnek a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjai, imát [namelink name="Alácsi Ervin"] katolikus tábori lelkész mond. Ekkor nyílik meg a [namelink name="Dr. Rapcsák András"] utcai karácsonyi vásár, amely mindennap 10-től 20 óráig tart nyitva, és december 24-én 12 óráig várja az „ajándékvadászokat".

Ezen a napon a program 19 órától a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban folytatódik Vitéz Miklós–Vadnai László Meseautó című zenés vígjátékával, a Katona József Színház előadásában. A város első embere rossz hírrel is szolgált: a jégpályát – az időjárási viszonyok miatt – nem tudják vasárnap megnyitni, ez a jövő héten várható. A BFMK szervezésében advent ideje alatt, szerdán és pénteken meghitt, ünnepi műsorokkal várják a vásárba kilátogatókat. A Dr. Rapcsák András utcán, a művelődési központ előtt pedig már felállították Vásárhely karácsonyfáját, amit idén [namelink name="Balogh Attila"] adományozott a városnak.

A hagyomány idén is folytatódik, vagyis a város 1400 rászoruló gyereket lát vendégül a Fekete Sas báltermében, december 7-én 13, 8-án 9 órától – mondta még el Almási István. A felajánlásokat még várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!