Hatalmas fa dőlt rá a hétfői viharban a kertvárosi óvodára

Főként Szegedet, de Hódmezővásárhelyt is alaposan meggyötörte a vihar.

Munkatársunktól

Főleg kidőlt fák, letört ágak okoztak problémát és rongáltak meg megyeszerte közel 130 épületet, de vezetékek is leszakadtak.


Hódmezővásárhelyen például az Ady Endre utcán letört faág okozott gondot, míg a Hóvirág utcában hatalmas fa dőlt ki a kertvárosi óvoda és az iskola között, előbbi intézmény épületére. A gyerekek éppen uzsonnához készülődtek, mikor az eset történt, de szerencsére az ijedtségen kívül nem történt bajuk. Az ablakok viszont sérültek, így az érintett két csoporttermet a gyerekek egyelőre nem használhatják. Grezsa István független polgármesterjelölt magánemberként két mérnököt kért fel, vizsgálják meg, mennyire sérült az épület. Facebook-oldalán pedig megköszönte mindenki munkáját, aki részt vett a városban a kárelhárításban.

Fotó: Facebook/Grezsa István

Fotók: Facebook/Grezsa István

Folytatva a példákat: a Botond, a Lévai és a Móricz Zsigmond utcákban, valamint a Kincses temető bejáratánál is gondot okoztak a kidőlt fák, leszakadt faágak, a Móriczon 6–8 méteres fát terített le a vihar, míg a Vásárhelyhez tartozó Vajhátnál pedig a vasúti sínekről kellett faágat eltávolítani.

Címkék#vihar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!