Hazajárnak Vásárhelyre a nagybányai diákok

Harmincnégy középiskolás diák és négy kísérőtanár érkezett Hódmezővásárhelyre a nagybányai Németh László Elméleti Líceumból a Németh László Gimnázium, Általános Iskola vendégeként.

Munkatársunktól

 A két sulit közel két évtizedes kapcsolat köti össze. Dávid Erzsébet, a nagybányai tanintézmény magyar szakos tanára, a csoport vezetője elmondta: a vásárhelyi gimnazistákat márciusban fogadták az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul! programjában, most viszonozták a látogatást.


Pénteken a Máramaros megye székhelyéről érkezett tanulók előadást tartottak Németh Lászlóról a vendéglátó gimnáziumban, majd felkeresték az Emlékpontot, ahol Nagy Gyöngyi történész tárlatvezetésén Vásárhely 1945 és 1990 közötti történelmével ismerkedtek.


A vendégek felkeresték Szarvast, majd a mártélyi tanösvényen a Holt-Tisza élővilágával ismerkedhettek, de látogatást tettek Szegeden és Ópusztaszeren is. A csoportvezető elmondta: a két iskola 20 éves kapcsolata során számos barátság született mind a pedagógusok, mind a diákok között, és a nagybányai vendégek közül sokan Hódmezővásárhelyre már szinte hazajárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!