Hegedűs Zoltán: senki sem támogatja a hitelfelvételt

Az ellenzéki képviselők sem támogatták a költségvetést tárgyaló összevont bizottsági ülésen, hogy hitelt vegyen föl a hódmezővásárhelyi önkormányzat - jelentette be Hegedűs Zoltán, a vásárhelyi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Munkatársunktól

„Ez az egyhangú kiállás egyértelműen jelzi, hogy a képviselő-testület pártállástól függetlenül ellenzi a város eladósítását és a városi vagyon elherdálását" – értelmezte az eredményt a képviselő. A Fidesz-frakció úgy készül a költségvetés mai vitájára, hogy „a látványberuházások és a választási osztogatás" helyett a vállalkozások építményadójának 30 százalékos csökkentése mellett fog érvelni. Emellett 300 milliós városi útfelújítási keret elkülönítését szorgalmazza, és azt, újítsa fel az önkormányzat az Erzsébet Kórház ötven kórtermét. „Javaslataink a 10,5 milliárdos fejlesztési főösszegű büdzsének csupán a 10 százalékát érintik, a maradék 90 felett a polgármester rendelkezik" – tette hozzá Hegedűs Zoltán. A frakcióvezető kijelentette, nem hagyják eladósítani a várost, nem engedik, hogy a vezetés a város vagyonát kiárusítsa, eladjon önkormányzati ingatlanokat, privatizáljon önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!