Hétfőtől SMS-sel is lehet parkolni

Hódmezővásárhely - A hétvégén rendszerbe állítják, hétfőtől pedig megkezdődik a mobilparkolás vásárhelyi próbaüzeme, amely már 23 városban működik sikeresen. A rendszert mindhárom mobilszolgáltatótól az érvényes előfizetéssel, illetve kártyás készülékkel rendelkezők is igénybe vehetik.

Munkatársunktól

A parkolást SMS-küldéssel lehet kezdeményezni. Ez a várakozás drágább, mintha az automatánál váltanánk jegyet: a parkolási összeghez ad hoc esetben hozzáadódik két SMS ára, plusz 75 forint kényelmi díj. Aki viszont regisztrál a Városellátó Nonprofit Kft. irodájában az üzemeltető EME Zrt.-nél, az csak 19-19 forintot fizet tranzakciónként, ami minden költséget fedez – tudtuk meg Magyar Józseftől, a városellátó ügyvezetőjétől.

Az automatákat felmatricázzák, amin feltüntetik a zónát, Vásárhelyen kettő lesz: az egyes a városi, a kettes a piaci. A piacon ugyanis a parkolás kétóránként 80, míg a városban óránként 100 forint. Az automatán olvasható telefonszámra (ennek része a zóna száma) kell küldeni az üzenetet, amelynek tartalmaznia kell a személygépkocsi rendszámát és a „start" szót – ekkortól kezdődik a parkolás. Mikor távozunk, újabb SMS-t „dobunk" a rendszámmal és a „stop" szóval, így percalapú a számlázás.

Egy SMS-sel is parkolhatunk, ebben az esetben fel kell tüntetni azt a percszámot – rendszámot követően –, ameddig várakozni kívánunk. A sikeres tranzakcióról kapott válaszüzenetet ajánlatos megőrizni az esetleges reklamációk tisztázása céljából.

Címkék#telefon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!