Hódmezővásárhely 100 milliárdja

Hódmezővásárhely - Lázár János országgyűlési képviselő, miniszterelnökséget vezető államtitkár, Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere és Hegedűs Zoltán önkormányzati képviselő tartott ma lakossági fórumot a tarjániaknak.

Imre Péter

Utóbbi elsősorban a városrészt érintő megvalósult és tervezett beruházásokról szólt, míg Vásárhely első embere az egész várost érintő fejlesztéseket sorolta, a 47-es elkerülőtől az iskola és óvoda rekonstrukciókig, de megemlítette a munkahelyteremtéseket és megőrzéseket, a vállalkozások támogatását is.

[namelink name="Lázár János"] először arról szólt, hogy 2010 és 2014 között 100 milliárd forint érkezett, különböző formában, a városba, ebben benne van a 22,5 milliárdos állami adósságátvállalás is. Arra is emlékezett, hogy a tarjáni lakossági fórum eddig jó ómen volt számára, hiszen 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben is ott kezdte vásárhelyi kampányát, a választópolgárokkal való találkozást.

– Ez a kormány az emberek pártján áll, ezért döntött úgy szerdai ülésén, hogy azoknál az árammal és gázzal kapcsolatos fejlesztéseknél – történjen az magánszemély, vagy önkormányzati beruházásban –, ahol a többlet energia igény miatt új berendezéseket kell vásárolni, például mérőórák és új trafóállomás, a költségek 50 százalékát a szolgáltatónak kell majd állnia, fedeznie – mondta Lázár János. Majd megerősítette azt a korábbi kijelentését, miszerint, ha egyéniben nem jut be a parlamentbe, erre a célra nem veszi igénybe listás helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!