Hornyák Jánost választotta a minisztérium

Hódmezővásárhely - A diákok és a tanárok tiltakoztak, de új igazgatója lesz szeptembertől a vásárhelyi Eötvös József iskolának. Orbán Istvánt Hornyák János váltja, aki lapunknak nyilatkozott a terveiről.

Antal Sándor

Beigazolódott, amire számítani lehetett, szeptembertől minden megváltozik – így kommentálták a vásárhelyi Eötvös-iskola anonimitást kérő diákjai a hírt, hogy a vásárhelyi Eötvös-iskola igazgatói pályázatán Hornyák Jánost támogatta a fenntartó Nemzetgazdasági Minisztérium, így közel 10 év után szeptembertől új személy vezeti az intézményt.


A diákok május elején [namelink name="Orbán István"] mellett demonstráltak. 245 aláírást is összegyűjtöttek, de hiába. A véleményező ülésen a pedagógusok többsége is a régi igazgató mellett szavazott, míg a város közgyűlése már Hornyákot támogatta. Az iskola folyosóján még mindig láthatók azok a piros és kék színű szalagok, amelyekkel a diákok díszítették fel az intézményt a májusi demonstráció során. A két szín Orbán Istvánnak üzent, mivel Vasas-drukker. A gyerekek így fejezték ki támogatásukat.


Szerettük volna megkérdezni mindkét felet. Orbán István – mint ahogy azt korábban is tette – nem kommentálta a történteket. Hornyák Jánosnak, kérése alapján e-mailben tettük fel kérdéseinket.

 

 A piros-kék szalagok még a régi igazgató melletti demonstrációról maradtak. 10 év után új vezetője lesz az Eötvösnek.  Fotó: Antal Sándor

A piros-kék szalagok még a régi igazgató melletti demonstrációról maradtak. 10 év után új vezetője lesz az Eötvösnek.

Fotó: Antal Sándor

"A pályázati kiírás szerint július 1-jétől 5 évre szólnak a tagintézmény-vezetői megbízások. A megbízó levelet még nem kaptam kézhez" – válaszolta megkeresésünkre az igazgató. Hozzátette, az iskola vezetését átvéve a képzési struktúra bővítését a munkaerőpiac és a kor elvásásainak megfelelően kívánja kialakítani. Meg akarja állítani a tanulói létszám csökkenését, ehhez szerinte az iskolát vonzóvá kell tenni a diákok számára. Ezt a színvonalas képzések mellett változatos programokkal, szabadidős tevékenységekkel szeretné elérni.


[namelink name="Hornyák János"] fontosnak tartja, hogy a felzárkóztatásnak és a tehetséggondozásnak is fontos szerepe legyen iskola életében. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum tagintézményeként meghatározónak tartja a többi iskolával való együttműködést.


– Azt gondolom, hogy a diákokkal jó kapcsolatot ápolok, problémáikkal eddig is fordulhattak hozzám. A jövőben sem kívánok ezen változtatni – írta Hornyák János, aki a vezetői programjában megfogalmazott céljait a kollégáival, a diákokkal és a szülők támogatásával közösen szeretné megvalósítani, hogy az a tanulók, az iskola, és a pedagógusok érdekeit egyaránt szolgálja. Szerettünk volna fotót készíteni az új igazgatóról, de ehhez nem járult hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!