Hosszú szűk esztendők után tért vissza szerdán a majális Vásárhelyre - Galéria

Az utóbbi években ugyanis nem rendezték meg a városban ezt a népszerű eseményt, melyet most a retro jelzővel láttak el.

Munkatársunktól

 – A régi, még rendszerváltás előtti majálisokat gyermekkoromban is mindig a Népkertben tartották, a felvonulás után. Az emberek találkozhattak ismerőseikkel, barátaikkal, jót beszélgettek, együtt szórakoztak, mulattak. Ezt a hagyományt szeretnénk feléleszteni és a következő években is megrendezni a majálist – mondta megnyitójában Márki-Zay Péter polgármester. Hozzátette: ahogy akkor, így most sem hiányozhat, hiányozhatott az elengedhetetlen kellék, a legendás „sörvirsli".

 

Hosszú szűk esztendők után tért vissza szerdán a majális Vásárhelyre. Fotó: Imre Péter - GALÉRIA


A Népkertben már a nyitástól, 10 órától sokan voltak, és mivel az idő napsütésesre váltott, a létszám folyamatosan nőtt. Egymást követték a programok, a dodzsem és a körhinta is népszerű volt, de az ugrálóvárakat is alaposan tesztelték a kicsik, visongva, nevetve játszva. Voltak ügyességi versenyek, kézműves foglalkozások, a színpadnál mazsorett-bemutató, interaktív meseelőadás és májusfát is állítottak a játszótérnél. A napot retrodiszkó zárta DJ Rolival.

Címkék#majális

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!