Ismét a Tisza Volán nyerte az üzemeltetés jogát

Ezúttal 2012 végéig nyerte el a Tisza Volán Zrt. a Szeged és Hódmezővásárhely közötti autóbusz gyorsjárat üzemeltetésének jogát. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tegnap hirdetett eredményt; pályázott a Hód-Mező Kft. is, amely korábban hosszú ideig közlekedtette buszait ezen a vonalon, s tavaly veszített először a versenyben.

Korom András

Az új szolgáltatói szerződés 2007. június 1-jétől lép életbe, és 2012. december 31-éig érvényes. A Tisza Volán tavaly májusban egy esztendőre már elnyerte ezt a jogot, azaz 2006. június 1. óta szállíthatta az utasokat a vásárhelyi és a szegedi vasútállomás között.
Mint arról lapunkban annak idején beszámoltunk, a tavalyi pályázaton négyen is indultak: a Tisza Volánon kívül az addig a vonalat koncesszióban üzemeltető vásárhelyi székhelyű Hód-Mező Kft., a szintén vásárhelyi Hódbusz Kft. – előbbit Vecseyné Bartók Andrea, utóbbit volt üzlet- és házastársa, Vecsey Gyula vezeti –, illetve egy szlovák cég. A tíz esztendeig kék-sárga buszairól ismert Hód-Mező a tavalyi pályázaton azért vesztett, mert nem vállalta, hogy alacsonypadlós járműveket állít helyközi forgalomba. Az akkor (is) győztes Tisza Volán kezét megkötötte a szolgáltatói szerződés, a szegedi székhelyű cégnek is alacsonypadlós, klimatizált járműveket kellett forgalomba állítania.

A Hódbusz tudomásul vette

A Hódbusz konzorcium is pályázott a közlekedési tárca által meghirdetett Vásárhely és Szeged közti gyorsjárat üzemeltetésére: ezt az információnkat megerősítette Vecsey Gyula ügyvezető. Azt mondta, a cége tudomásul vette a Tisza Volán Zrt. győzelmét, de érdemben többet nem kíván nyilatkozni az ügyről.

Az idei nyilvános pályázaton már csak hárman indultak, a Tisza Volán, a Hód-Mező Kft. és a Hódbusz konzorcium. Információink szerint ez utóbbi azonban a döntés meghozatalakor már nem állt versenyben, ugyanis a minisztérium felhívása ellenére nem nyújtott be hiánypótlást pályázatához.

– Mi a pályázatunkban most mindent megígértünk, ám ez sajnos nem volt elegendő – árulta el lapunknak Vecseyné Bartók Andrea. A Hód-Mező Kft. ügyvezetője szerint azért nem nyertek, mert nem volt 2004-től egyfajta autóbuszos engedélyük.

– Nagyon örülünk az eredménynek, úgy érezzük, az elmúlt egy esztendőben is helytálltunk ezen a vonalon – mondta lapunknak Mező István. A Tisza Volán Csongrád megyei közlekedési közszolgáltatói divíziójának igazgatója hozzátette: így a Szeged–Hódmezővásárhely közti összes járatot a Volán-társaságok üzemeltetik.

– Ez azt jelenti, hogy reggel fél 5 és este fél 11 között folyamatosan szállítjuk az utasokat, akik egyetlen bérlet megváltásával valamennyi járatot igénybe vehetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!