Ismét ellopták a székkutasi harangot

Székkutas - Már második alkalommal lopták el a székkutasi temető harangját. Tegnap a közeli erődben találták meg. Az előzőt 1998-ban vitték el, akkor a falubeliek közadakozásból csináltattak egy másikat, amelyet a temető gondnoki irodájából vittek el.

Munkatársunktól

Büntetőeljárást folytat a vásárhelyi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, ugyanis ismét ellopták a székkutasi temető harangját, amelyet végül tegnap a község határában lévő erdőben a körzeti megbízott segítségével találtak meg.

– Felháborító és elfogadhatatlan, ami történt, és már nem először – fogalmazott [namelink name="Szél István"] székkutasi polgármester. A napokban betörtek a temető gondnoki irodájába, és elvitték a 30 centiméteres, több mint 30 kilogrammos, bronzból készült harangot, amelyet közadakozásból csináltattak a falubeliek. 1998-ban a korábbinak is „lába kelt". Azért kezdtek gyűjtésbe a székkutasiak, hogy pótolják a veszteséget.

– Az akkori iratok tanúsága szerint a megmunkálás 100 ezer forint volt, az anyagköltség valamivel több lehetett, összesen mintegy 250 ezer forintba kerülhetett. A harangot éppen azért tartották az irodában, hogy még egyszer ne tudják ellopni – hallottuk Szél Istvántól. Ami biztos, a megtalált harangot ezentúl nem tartják majd a temetőben, inkább kiviszik a kegyeleti szertartásokra – tette hozzá.

A megyében ritkán fordul elő ilyen bűncselekmény – mondta [namelink name="Tuczakov Szilvána"], a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!