Jobban fogy a hőségben az ásványvíz, az üdítő, a sör, a fagyi és a jégkrém

A kánikulát nehéz elviselni, mindenki szenved tőle, viszont az üzletnek jót tesz: sokkal jobban fogy a hűtött ásványvíz, az üdítő, a sör, a jégkrém és a fagylalt.

– Hűtött vizet iszok, megállok fagylaltozni, kerülöm a napsü­tést, igyekszem az árnyékos ol­­dalon közlekedni – sorolta a vásárhelyi Hevesi Richárd azt, miként védekezik a tikkasztó hőség ellen. A boltokban érdeklődtünk, ho­­gyan fogy az ásványvíz, az üdítő, a sör és a jégkrém a kánikulában.

Fotó: Imre Péter

A Teleki kisvendéglőben is sűrűn kell nyitogatni az italhűtőt. Fotó: Imre Péter


Mindenütt arról számoltak be az eladók, hogy legalább a kétszeresét adják el a szokott mennyiségnek. Aki eddig két-három palack vizet vett, az most elvisz egyszerre egy zsugorral, vagyis hatot. Azt is figyelik, hogy a közelben a tramtrain építésén dolgozók mit fogyasztanak inkább, abból ugyanis többet hűtenek. A jégkrémek közül pedig a kedvezőbb ár és a praktikum miatt is a nagyobb, családi kiszereléseket vásárolják. Mindenütt megjegyezték: nem győzik újra és újra feltölteni a hűtőket. Mert mindent, ami hideg, keresnek.


– Nehezen viselem a hőséget, igyekszem minden dolgot a reggeli, hűvösebb időben elintézni. Most ugyan erre rácáfolok, mert már nagy a meleg, és még mindig az utcán vagyok, de sok ismerőssel találkoztam, és mindegyikkel váltottam pár szót – mondta el Eszter. Elárulta, hűtött gyümölcsöt és vizet fogyaszt. Burzon Mária ezt azzal toldotta meg, hogy gyümölcsös teát vagy sima hű­­­tött, hideg csapvizet iszik, utóbbiból mindig visz magával egy félliteres palackkal.


A Sarokház cukrászdában is kétszeres a kereslet a fagyi­ra, az üdítőkre és a sörökre, a Kálvin János téri hamburgeresnél, ahol lágyfagylaltot is kapni, szintén nőtt a kereslet – a hűsítő italokra.


Betértünk kocsmába, kisvendéglőbe is. A Sportban azt mondták, nem nőtt a forgal­muk. A Kinizsi sörözőben meg­­jegyezték, akadnak, akik csak egy pohár vízre térnek be, a Telekiben viszont arról számoltak be, legalább kétszerese a fogyasztás a nagy melegben, mint az átlagos napokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!