Júniusban aszfaltoznak a 47-esen

Hódmezővásárhely - Néhány héten belül elkezdik az aszfaltozást a 47-es út Kopáncs és Kishomok közti, új szakaszán. Az útépítés miatti sebességkorlátozást a tapasztalatok szerint most már a legtöbb sofőr betartja.

Imre Péter

Látványos szakaszához érkezett a 47-es főút Kopáncs és Kishomok közti szélesítése: két-három hét múlva, június elején megkezdi a kivitelező Mota-Engil Zrt. az új pályatest aszfaltozását – tudtuk meg Jani Zsolt projektmenedzsertől. A legtöbb helyen a két új sávot már szintbe hozták a meglévő kettővel, és az is jól látszik, nem lesz egyenes a nyomvonal. Most kezdik a pályaszerkezet kialakítását, úgynevezett sovány betonalapot helyeznek el, erre kerül az aszfaltréteg. Amikor végeznek az aszfaltozással, a forgalmat ide terelik, és a régi pályatest is új burkolatot kap. Összesen 37 ezer tonna aszfaltot használnak majd fel. Készül a gyalogos-kerékpáros aluljáró is az egykori kishomoki boltnál.

Az építkezés utolsó szakaszában kihelyezik a szalagkorlátokat, növényeket telepítenek, és a tervek szerint zajvédő falat kapnak az út menti házak. A 4,5 kilométeres szakasz a tervek szerint november közepére készül el.

Készül a gyalogos-kerékpáros aluljáró a kishomoki boltnál. Fotó: Tésik Attila (galéria)


A munkálatok miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. helyezte ki a 60-as, majd a 40-es sebességkorlátozó táblát, utóbbit április közepén. [namelink name="Szenti Szabolcs"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: kollégáik rendszeresen traffipaxoznak ezen a szakaszon, és a tapasztalat az, hogy az autósok, motorosok többsége a megengedett sebességgel halad, bár volt, akit 80-nal „kaptak le". A 40-es korlátozás óta súlyos baleset nem történt ezen a szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!