Kárenyhítés Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Mintegy 5000 hektárt vert el a jég a hétvégi viharban Vásárhely, Mártély és Mindszent környékén, s körülbelül 1000 hektár belvíz alatt áll, ezért az érintett gazdák, gazdálkodók két forrásból is kérhetnek kárenyhítést

Munkatársunktól

Mintegy 5000 hektárt vert el a jég a hétvégi viharban Vásárhely, Mártély és Mindszent környékén, s körülbelül 1000 hektár belvíz alatt áll, ezért az érintett gazdák, gazdálkodók két forrásból is kérhetnek kárenyhítést – mondta Benkő Zsolt. A külterületi képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján ismertette: akik területalapú támogatásra jelentették be igényüket, azok az internetes ügyfélkapun keresztül adhatják be részleges kárenyhítési igényüket. Érdemes ezt megtenniük, hiszen a szakminisztérium a támogatások felhasználását szigorúan ellenőrzi, s a kár bejelentése nélkül bírságot szab ki a gazdálkodókra. Az agrárkár-enyhítési rendszer tagjai kárbejelentéseiket a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz nyújthatják be, mindkét esetben a kár észlelésétől számított 10 napon belül.

Címkék#jégeső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!