Kása-erdő: pályázatra várnak

Hódmezővásárhely - Egykor úttörő- és ifjúsági tábor működött a 91 hektáros, védett Kása-erdőben, amelyet Vásárhely legnagyobb zöldfelületeként a város tüdejének neveznek.

Munkatársunktól

Az alapvető takarítást az önkormányzat elvégezteti – ebben civilszervezetek, sportegyesületek is segítenek –, mégis kicsit gazdátlannak tűnik.

Megírtuk: évek óta szeretnének valamit kezdeni a Kertváros és Új-Kishomok melletti erdővel, a védettséget figyelembe véve rendbe hozni, igazi kirándulóközponttá alakítani. Több ötlet felmerült, az egyik szerint parkerdőként – minimális beavatkozásra lenne szükség – sétálóutak, különböző pályák kialakításával sport- és rekreációs központ működhetne, de felvetődött kemping létesítése és egy ökomenikus templom építése is. A tervek közül a tanösvény már megvalósult, a kertvárosi kerékpárút Kása-erdőn keresztül húzódó utolsó szakasza a nyáron elkészülhet, a nagyobb beruházásra még várni kell.

– Részletes tanulmányterv készült a terület rehabilitációjára – mondta [namelink name="Mucsi László"], a városfejlesztési iroda vezetője. – A megfelelő pályázati kiírásra várunk, információink szerint az Új Széchenyi-tervben lesz ilyen. A tematikája szerint tesszük hangsúlyosabbá a sportos vagy a szabadidős vonalat, a beruházás költsége mostani számításaink szerint 100 millió forintos nagyságrendű lenne. Ez csakis állami, illetve európai uniós támogatással valósítható meg – tette hozzá az irodavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!