Kelendő a lelakott bérlakás is

Hódmezővásárhely - Három-négyszeres túljelentkezés van az önkormányzati bérlakásokra Vásárhelyen.

Munkatársunktól

Jelenleg 14 városi, 2 batidai és földeáki otthon kiadó. A legnagyobb közülük az utóbbi településen található. Vásárhelyen is akadnak nagyobb lakások, a Hódi Pál utcában például, a Dr. Rapcsák András úton viszont kicsi, 29 négyzetmétereseket hirdet az önkormányzat.

Szinte mindegy, hol található a bérlakás. Talán a külterületeken lévők kevésbé népszerűek, a jelenleg kínált batidait és földeákit másodjára hirdették meg. Jószerivel az is mellékes, hogy fél- vagy komfortos a bérotthon, illetve felújításra szorul-e vagy sem. Így is, úgy is kelendő. A meghirdetettek közül jelenleg 6 szorul felújításra – a lakó rendbe teszi, cserébe a költségeit beszámítják a bérleti díjba.

Ennek összege évek óta nem változott. Például egy gázfűtéses, azaz komfortos 40 négyzetméteres havonta 10 ezer 400 forint, egy távfűtéses összkomfortos 18 ezer 480 forint. Piaci alapon az Andrássy úton található bérlakásokat adják ki, itt egy 43 négyzetméteresért havonta 31 ezer forintot kérnek.

A most meghirdetett bérlakásokra augusztus 14-éig lehet pályázni. A bérleti szerződés feltétele, hogy a nyertes pályázó 3 havi bérleti díjnak megfelelő összegű óvadékot megfizessen – 6 hónapra kötnek szerződést vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!