Kerékpárt és nyomtatót kapott

A csontvelőbetegséggel küzdő 14 éves, székkutasi Borbély Patrik a kupakgyűjtés eredményeként a hétvégén kerékpárral és színes nyomtatóval lett gazdagabb. Korábban kiadónk alapítványa 350 ezer, a kutasi önkormányzat és a helyi adakozók 1,1 millió forinttal segítették.

Imre Péter

– Nagyon tetszik, szép! – kiáltott fel a 14 éves székkutasi, csontvelőbetegséggel küzdő és átültetésen átesett [namelink name="Borbély Patrik"], amikor meglátta az adományokból vett kerékpárt. A járgányt [namelink name="Berényi Károly"], a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány vezetője és munkatársai „postázták" a tininek kutasi otthonába. Ezenkívül kapott egy színes nyomtatót, patronokkal. Patrikot a bicikli érdekelte a legjobban, felvette a bukósisakot, és nyeregbe szállt. Megígérte, a kerékpáros túrákra elkíséri az alapítványt.

 

Az új biciklim!

Az új biciklim!

 

Több százezret adtak össze olvasóink


A Lapcom Média Alapítvány és olvasóink 350 ezer forintot gyűjtöttek össze Patriknak és családjának. A ritka betegségben szenvedő kisfiú már gyógyultnak tekinthető, a donorcsontvelő működik, előállítja a szükséges sejteket, így a fiú tavaly december 1-jén hazaköltözhetett. Arca megváltozott, lefogyott, régi önmagára emlékeztet.


A lapunk által kezdeményezett és a vásárhelyi Tesco munkatársai által támogatott kupakgyűjtő akció, amelyben számos olvasónk, előfizetőnk is részt vett, sikeres lett. Százezer forint gyűlt össze – ez 660 ezer darab, összesen kéttonnányi kupakot jelent. A kerékpárt egyébként Patrik az interneten nézte ki magának, és kérte, amennyiben lehet, azt szeretné megkapni. A biciklizés a rehabilitációját is szolgálhatja – fűzte hozzá Berényi Károly.


Patrik az iskola hetedik évfolyamát átlagban 4-es eredménnyel zárta, bár több tantárgyból is felmentést kapott. A többiek már nagyon várják – mondta el Szabó János osztályfőnök, aki azt is elárulta, elképzelhető, hogy Patrik ősszel már a székkutasi osztály tagjaként folytathatja tanulmányait, nyolcadikban. Bízunk benne, hogy így lesz – fűzte hozzá az édesanya, [namelink name="Hódi Erzsébet"]. Most még a hasonló sorsú gyerekeket felvonultató Bátor Táboroké a szerep: Dunapatajon és Hatvanban.






 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!