˝Kést állítok a hátadba!˝ - rabolt, önbíráskodott és lopott

Hódmezővásárhely - Rablással, önbíráskodással és lopással gyanúsítja a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság azt a 29 éves helybeli lakost, akik országos elfogatóparancs alapján kedden délelőtt fogtak el a belvárosban a járőrök.

Delmagyar.hu

A gyanúsított május 20-án leszólított egy fiatalkorú fiút a Teleki utcán azért, hogy kölcsönkérje a telefonját egy SMS erejéig. A fiú nem akarta átadni a mobilját, ezért az elkövető veréssel fenyegette meg a sértetett, aki ennek hatására jobbnak látta engedelmeskedni. A gyanúsított egyébként azt mondta neki, hogy később visszaadja a telefont, de erre nem került sor, mert a helyszínről távozott.

A nyomozás során derült ki, hogy ugyancsak a 29 éves gyanúsított május 3-án az esti órákban a Hősök terén szólított le egy ismerős társaságot, hogy szintén kölcsön kérjen egy telefont. A mobiltelefont ugyancsak „elfelejtette" visszaadni.

Azt viszont már igencsak zokon vette, amikor egy ismerősének nem adtak vissza 15 ezer forintot, ugyanis ennek visszaszerzése érdekében megfenyegette az adóst, hogy „kést állít a hátába", amennyiben haladéktalanul nem fizet.

Mivel a gyanúsított már nem volt ismeretlen a hódmezővásárhelyi nyomozók előtt, ezért a május 20-i esetet követően a személyleírás alapján gyorsan megállapították a támadó személyazonosságát, majd mivel az ismert tartózkodási helyein nem találták, országos elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

A járőrök kedden reggel a Petőfi utcán figyeltek fel a gyalogosan közlekedő férfira, majd elfogták és előállították a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra.

A férfi korábban már többször volt büntetve főként csalás miatt, illetve jelenleg is számos büntetőeljárás folyik ellene, ezért kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette, az ügyészség indítványára a bíróság dönt előzetes letartóztatásáról - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!