Készülődés halottak napjára

Szeged - A Mars téri árusok széles kínálattal készültek halottak napjára. Az utóbbi napokban krizantémtengerbe borult a piac – más településeken is. A virágüzletekben is dömpingelnek.

Bobkó Anna

Krizantémtenger árasztotta el Szegeden a Mars téri piacot. Tegnap ottjártunkkor szinte minden második árus kínálatában szerepelt a leggyakoribb halottak napi virág, amelyet szálanként és ötösével összekötve is árulnak. Csokra jobban megéri, hiszen úgy minden helyen néhány forint kedvezményt adnak. A krizantémok mellett többféle sírpárna és koszorú közül válogathatunk. Láttunk mohával körbevont, termésekkel, falevelekkel díszítettet, élő virággal megtűzött és művirágos koszorúkat is. Egy helyen egészen modern, négyzet és szív alakú, tobozból kirakott díszeket is árulnak. De a művirágpártiak is találhatnak kedvükre való koszorút. Ezek ára vetekszik a természetes alapanyagokból készültekkel.

Mindenszentek napja közeledtével a virágüzletekben is beindul a nagyüzem. Tompai Marianna, a szegedi Fekete Sas utcai üzlet tulajdonosa elmondta: vendégeik egyedi elképzelésekkel fordulnak hozzájuk. Általában az elhunyt kedvenc virágából kérnek a sírpárnára, koszorúba. A belvárosi üzletekben sem kínálják sokkal borsosabb áron a halottak napi díszeket. A koszorúkért legkevesebb 2–3 ezer forintot kérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!