Két nőt is szexuálisan zaklatott - előzetesbe került

A férfi különös visszaeső - mivel korábban hasonló jellegű bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték - s ezen túlmenően is büntetett előéletű.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a hódmezővásárhelyi férfinak az előzetes letartóztatását, aki december 5-én követett el bűncselekményt.

 

A megalapozott gyanú szerint a fenti napon a gyanúsított hajnal 5 óra körüli időben egy helybeli pékség ajtaja előtt megszólította a sértettet, majd egy hirtelen mozdulattal fogdosni kezdte a nemi szervét. Sértett erre ellökte magától a gyanúsítottat, az üzletbe berohant és magára zárta az ajtót, melyet követően a gyanúsított a helyszínről eltávozott. Ezt követően a gyanúsított mintegy fél óra múlva egy közeli bolt előtt odalépett egy másik sértetthez, őt egy alkalommal a vállán ütötte, majd előbb a sértett kabátját megfogva felfelé húzva, majd pedig a  kabát alatt lévő mellényét is felfelé húzva megpróbálta azokat levenni a sértettről. Figyelemmel arra, hogy a sértett kiabálni kezdett, a gyanúsított a helyszínről eltávozott.

 

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság gyanúsítottat 2 rendbeli szeméremsértés vétségével gyanúsította meg. Figyelemmel arra, hogy a terhelt különös visszaeső - mivel korábban hasonló jellegű bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték - s ezen túlmenően is büntetett előéletű, a járási ügyészség a bűnismétlés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt az előzetes letartóztatásának elrendelésére.

 

A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását egy hónap időtartamra.  Az ügyben a nyomozást a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság folytatja a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség felügyelete mellett - közölte [namelink name="Szanka Ferenc"] ügyészségi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!