Két órán át nincs járat Vásárhelyről Szegedre

Hódmezővásárhely, Szeged - Szombaton este nem egyszerű dolog Vásárhelyről Szegedre busszal eljutni, este kilenc után kétórás szünet van a járatok között. Nyárra megoldódik ez a probléma – ígérték a Tisza Volánnál.

Munkatársunktól

Azok, akik megpróbáltak már szombaton este busszal eljutni Vásárhelyről Szegedre, tudják, ez nem egyszerű vállalkozás. A buszok Kossuth téri érkezési-indulási idejét alapul véve a következő járatokra szállhatunk fel: 19.39, 19.48, 20.32, 20.48 és 22.38. Ebben az időszakban a hét utolsó tanítási napján, vagyis általában pénteken van még egy 20.17-es is. A vasútállomástól vasútállomásig közlekedő gyorsjáratoknál sem jobb a helyzet, a 19.38-as és a 21.38-as munkanapokon közlekedik, csupán a 20.38-asra számíthatunk, illetve egy 22.38-asra, mely Z jelzést kapott a menetrendi tájékoztatón, tehát szabad- és munkaszüneti napokon utazhatunk vele. Az utolsó vonat 21.05-kor hagyja el a népkerti állomást.

Aki lekési a 20.48-ast, annak közel két órát kell várnia a következő autóbuszra. A Tisza Volán Zrt. illetékesét kerestük meg a problémával.

– Már társaságunkhoz is érkeztek jelzések ezzel kapcsolatban – mondta Mező István, a közszolgáltatási divízió igazgatója –, valóban dühítő, ha éppen az ember orra előtt megy ki a megállóból az autóbusz, és majd két órát kell várni a következőre, hogy céljához eljusson. Új járat beállítására nincs módunk, de megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy a miskolcinak – ez 21.25-kor érkezik Vásárhelyre, a Kossuth térre – módosítanánk a menetrendjét. Eddig ugyanis csak abban az esetben kellett megállnia, ha volt leszálló, ezt változtatnánk meg úgy, hogy felszállót is felvenne. De ez nem történhet meg máról holnapra, muszáj egyeztetnünk a társvállalatokkal és az önkormányzatokkal, továbbá meg kell szereznünk a szaktárca engedélyét. Várhatóan a nyári menetrendi ajánlatban már így szerepelhetne a miskolci járat, és ezzel megszűnne a szombat esti, éjszakai idegesítő várakozás – mondta a divizióigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!