Kick-boxra cserélte a focit a 20 éves rendőrlány

Mindszent - Keményen edz a mindszenti Bordás Annamária, hogy a kick-box-világbajnokságon életében először aranyérmet szerezzen. Ám a 20 éves lánynak azért is meg kell küzdenie, hogy ki tudjon utazni Hollandiába.

Munkatársunktól

Élete első kick-box-világbajnokságára készül a mindszenti [namelink name="Bordás Annamária"]. A fekete, göndör hajú, 20 éves lányról nem sokan gondolnák, hogy jártas a küzdősportokban – nem is akármilyen eredményekkel.

– Az általános iskolában, 11 évesen kezdtem tékvandózni. Már az első diákolimpiámon aranyérmet szereztem. Később is sokszor álltam a dobogó legfelső fokán, naná, hogy komolyan vettem az edzéseket. Előtte kipróbáltam a focit is, még le is igazoltak a mindszenti csapathoz, ma már csak hobbiként rúgom a labdát. Emlékszem, mintegy tízfős társaság ment le először a tékvandóedzésre, végül csak én ragadtam ott. Utána jött a kick-box, de az ökölvívásba is belekóstoltam – magyarázta Annamária, aki rendőr, és annak idején kíváncsiságból választott nem éppen nőies sportokat.

A kick-boxban is szépen csillogó éremgyűjteménnyel büszkélkedhet. Utóbbit Annamáriánál nem szó szerint kell érteni: még a fiatal lány kollégái sem nagyon tudják, hogy eredményes sportoló.

Bordás Annamária napi két edzésre jár. Fotó: Karnok Csaba

Bordás Annamária napi két edzésre jár.
Fotó: Karnok Csaba

– Szentesen a 2007-es Euróba-bajnokságon bronzérmes lettem, 2 évvel később Olaszországban ismét a dobogó harmadik fokára állhattam fel. Tavaly ugyanezen a versenyen több kategóriában is indultam, és végül 3 arany- és egy ezüstéremmel tértem haza. Az októberi hollandiai világbajnokságon is az a célom, hogy a dobogó legfelső fokára álljak, persze addig még sok kemény edzés vár rám – mesélte. Annamária naponta több órát tölt az edzőteremben, ahol Kiss Emil segíti a felkészülését. Délelőtt egy óra futás, este két óra kick-box. Azt mondta, amikor belép az edzőterembe, minden búját-baját elfelejti, semmi más nem érdekli, csak a kick-box. Az 54 kilósok súlycsoportjában indult a versenyeken, az októberi vébén is ez a cél, addig azonban 3 kilót kell leadnia.

– Minden fáradtságot, fájdalmat, pofont, kék-zöld foltot megér az, amikor felemelik a kezemet, vagyis megnyertem a mérkőzést – mondta a kétdanos sportoló.

Egyelőre azért is meg kell küzdenie, hogy egyáltalán kijuthasson a holland világbajnokságra. Annamáriának 5 testvére van, eddig a szülei próbálták támogatni a versenyzését, de már nem tudják segíteni. Az egyesületnél is hasonló a helyzet, ezért a fiatal lány maga próbálja előteremteni a verseny 100-150 ezer forintos költségét.

– Eddig sem hátráltam meg a kihívásoktól, most sem fogok. Össze kell jönnie a pénznek, hogy bebizonyíthassam: a legjobb vagyok – jegyezte meg Bordás Annamária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!