Kiemelt beruházás lett a mindszenti csatornázás

Mindszent - A mindszenti szennyvíztisztító és szennyvízcsatorna-hálózat projektet kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány – február 12-én számolt be erről a Magyar Közlöny.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 A mindszenti szennyvíztisztító és szennyvízcsatorna-hálózat projektet kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány – február 12-én számolt be erről a Magyar Közlöny. Ez az egyes szakaszok felgyorsulását, a határidők rövidülését jelentheti. A projekt pillanatnyilag a közbeszerzéseknél tart, várhatóan még a tavasszal startolhatnak a kivitelezési munkák, és amennyiben minden a tervek szerint alakul, 2014 áprilisára fejeződhetnek be, és megkezdődhet a 6 hónapos próbaüzem – tudtuk meg az önkormányzat munkatársától.

– A víziközmű-társulat megalakulása, vagyis 2008 júniusa óta 307 millió 707 ezer forintot fizettek be a mindszentiek a számlára – mondta Hevesi István, a víziközmű-társulat elnöke. – Lakáskasszás ügyfeleink esetében a kintlévőség a közelmúltban 57 millió 370 ezer forint volt, amelyből az önkormányzat még behajtott 1 millió 800 ezret, vagyis jelenleg 55 millió 570 ezer a fundamentások tartozása. A kintlévőség azonban ennél jóval több, ugyanis még 380 ingatlan nem jelzett vissza, köztük közel 200 önkormányzati tulajdonú, ezeknek 79 milliót meghaladó a tartozása, így a teljes összeg több mint 134 millió forint – közölte Hevesi.

A nettó 3,5 milliárdos beruházásból 554 millió forint a mindszenti lakosság önrésze. A végső határidő 2014. december 15., ekkorra kell elkészülnie teljesen a szennyvíztisztítónak és a szennyvízcsatorna-hálózatnak. Vagyis a munkálatokkal a már említett határidőre, áprilisra végezni kell, mert még a 6 hónapos próbaüzemnek is bele kell férnie ebbe a terminusba december 15-éig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!