Kilyukadt az új kerékpárút

Három helyen is beszakadt az új kerékpárút a 47-es mellett, Kakasszék és Székkutas között. Tuskók jelzik a bicikliseknek, hogy baj van. A székkutasi önkormányzat kijavítja a hibát, mert felelősnek érzi magát érte.

Kovács Erika

– Én is csak néztem, hogy mit keresnek itt ezek a tuskók! – mondta [namelink name="Szemenyei Sándor"]. Az orosházi férfi naponta kerekezik arrafelé. – Először azt hittem, hogy valaki fát vitt kiskocsival, és néhány tuskó lepottyant. De aztán láttam, hogy valakik jó szándékból rakhatták oda, nehogy belehajtsanak a biciklisek – mondta a férfi, aki szerint nagyon balesetveszélyes lett a kerékpárút.


A 47-es főút mellett, az út felújításával egy időben épült meg tavaly nyáron a kerékpárút. Székkutas külterületén, Kakasszék és a Szőkehalom között, most három helyen is beszakadt. Az egyik hibára egy piros-fehér csíkos jelzőtábla hívja fel a figyelmet. A másodikra egy fatuskót helyeztek. A harmadik a legveszélyesebb. Ott körülbelül 40 centiméter mély lyuk tátong. Belenéztünk, azt láttuk, hogy az aszfaltréteg még épen maradt része alatt is nagy üreg található, akkora, hogy akár egy nagyobb testű kutya is bevackolhatná magát, ha nem lenne ilyen meleg. Ebbe a lyukba valaki egy karvastagságú botot állított, amire nylonzacskót kötött.

 

Szemenyei Sándort meglepték a tuskók a kerékpárúton. Fotó: Kovács Erika

Szemenyei Sándort meglepték a tuskók a kerékpárúton. Fotó: Kovács Erika

– Nem szívesen bicikliznék erre sötétedés után. Ezeket a tuskókat olyankor biztosan nem lehet látni – állapította meg Szemenyei Sándor. Szerinte ha három helyen beszakadt a kerékpárút, lehet, hogy még több helyen is be fog.


Mindhárom úthibánál azt láttuk, hogy a szántóföldektől kis csatorna vezet a kerékpárútig, ami alatt műanyag csövet vezettek át. Tavaly télen ezen a részen nagy belvíz volt.


A kerékpárút kezelője 2015. szeptember 30-ától a székkutasi önkormányzat.

– Tudunk a hibákról. A legjobb szándék mellett mi okoztuk – ismerte el [namelink name="Szél István"], Székkutas polgármestere. – Télen megkeresték az önkormányzatot a környékbeli gazdák. Nagy víz állt a földjükön, segítséget kértek. Önkormányzatunk fúrt át a kerékpárút alatt. Csöveket fektettünk le, amin át a belvíz egy részét le lehetett vezetni a 47-es melletti mély árokba. A tömörítés nem sikerült megfelelően. Azokon a helyeken szakadt most be az út. Akkor ez tűnt a legjobb megoldásnak. Most látjuk, hogy inkább úgy kellett volna elvégeznünk a munkát, hogy átvágjuk a kerékpárutat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!