Kisjátékfilmet forgatnak a Fórum sörözőben

A hódmezővásárhelyi Fórum Söröző átmenetileg kiköltözött az udvarba, egy sátorba. A törzsvendégek azért szorultak ki a kocsmából, mert ott most egy játékfilmet forgatnak. Andoni Zorbas úgy tervezi, a kényelmetlenséget úgy hálálja meg, hogy a vendéglátóhelyen is levetíti majd a kész művet.

Králik Emese

– Amerikában jártam egyetemre. Még akkoriban kezdtem írni A sors akarata című film forgatókönyvét – mondta a fiatal rendező, aki a film egyik főszerepét is játssza. – Ezt a mozit kár lett volna Amerikában forgatni. Itt tudom megteremteni azt a fílinget, amit elképzeltem, és itt találtam meg azokat a karaktereket is, akik a szereplők bőrébe bújnak.


Andoni Zorbas 24 éves. A fiatal művész Ausztráliában született. Édesanyja magyar, édesapja görög, a nevelőapja pedig salvadori. Gyermekkorát Orosházán töltötte, így jól ismeri a környéket. – Már gyerekkoromban is tudtam, hogy színészettel, rendezéssel szeretnék foglalkozni. Los Angelesben végeztem el az egyetemet. Az UC Riverside-ra jártam, film, digitális produkció, színészet és rendező szakon végeztem.


Andoni Zorbas több filmben is szerepelt. Az I love your Moves című táncos nagyjátékfilmben például főszerepet játszott. A sors akarata a tervek szerint 30-40 perces kisjátékfilm lesz, amit világszerte fesztiválokra nevez majd be az alkotó.


A stáb tavasszal tartott szereplőválogatást. A filmben főleg Békés és Csongrád megyében élő amatőrök játszanak, de olyanok is kaptak szerepet, akik szinkronszínészi múlttal rendelkeznek, illetve már más produkciókban is kipróbálták magukat. – Osztom Fellini véleményét. Nem biztos, hogy egy filmben csak profi színészeknek van helyük. Van, amit ők sem tudnak úgy eljátszani, mint az, akinek eleve olyan a karaktere, mint amire a filmnek szüksége van – magyarázta.


Azt is megtudtuk, ez egy kis költségvetésű film, aminek az ereje az együttműködésben rejlik. A produkcióhoz szükséges forrást Andoni családja biztosította.


A történet főszereplője egy csóró, adósságokkal teli fiatal, Lali, akit Andoni játszik, valamint Ramóna, akit az orosházi, jelenleg Olaszországban élő Németh Alexandra alakít. Lali és Ramóna szeretik egymást. A lány árva, nevelőapja Béla, aki kocsmárosként dolgozik (Kiss Ferenc). Béla „másodállásban" a helyi stricik főnöke is. A lányfuttatók szeretnének Ramónából is hasznot húzni. A két szerelmes fiatal végül úgy dönt, nem engednek a maffiának, új életet kezdenek Budapesten.


Az első jeleneteket Orosházán forgatták augusztus elején. Most Hódmezővásárhelyen, a Fórum sörözőben dolgoznak. A tervek szerint augusztus 11-én zárul a forgatás, amit két hónapos stúdiómunka követ. A kész filmet magyarországi és amerikai fesztiválokra is benevezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!