Kiskorúakat rabolt ki, hajléktalanokat vert a vásárhelyi férfi

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el előzetes letartóztatását annak a helybeli férfinak, aki két kiskorút rabolt ki, valamint hajléktalanokat is bántalmazott.

A megalapozott gyanú szerint a férfi ez év júliusának közepén az éjjeli órákban Hódmezővásárhelyen tettleg bántalmazta a vele addig együtt italozó három hajléktalan sértettet, akik 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A rendőrség másnap gyanúsítottként hallgatta ki a férfit garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt.

Ezen eljárás alatt, augusztus 7. napján a férfi a Hódmezővásárhelyen található egyik benzinkút melletti kerékpárúton megállított két 14. életévét be nem töltött sértettet, akiktől pénzt kért cigarettára.

 

Az egyik kiskorú 20 forintot ajánlott fel, de a gyanúsított erre nem tartott igényt, majd ezt követően megfenyegette a sértetteket, hogy átkutatja a táskájukat és ruházatukat és ha pénzt talál náluk megveri őket. Ennek hatására az egyik sértett 200 forintot akart átnyújtani a férfinak, aki azonban észlelte, hogy több pénz is van a pénztárcában, ezért erőszakkal elvette azt a benne levő 2000 forinttal együtt.


A rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség az egyébként már hat alkalommal büntetett és különös visszaesőnek is minősülő férfi előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye okán indítványozta.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!