Körforgalom építése változtatja a közlekedést

A tramtrain­hez, a villamosvasúthoz kötődő beruházásban augusztus 1-jétől körforgalom épül Vásárhelyen, a Bajcsy-Zsilinszky, a Kistópart, és a Hódtó utca találkozásánál, kereszteződésénél.

I. P.

 A várható­­an szeptember 30-áig tartó mun­kák jelentősen változtatnak a forgalmi renden: jelzőlámpa irányítja a forgalmat, a Bajcsy-­Zsilinszky–Síp utcai vasúti át­­járót ideiglenesen lezárták (kerülni a közeli aluljárón lehet), és a buszok közlekedését, útvonalát is befolyásolja.


Nézzük, mit kell tudni a bu­szokról a DAKK Zrt. tájékoztatása alapján. A Békéssámson, Földeák, Makó és Maroslele irányába és irányából közleke­­dő országos és regionális au­­tó­­buszjáratok a Déli elkerülő út–Kaszap utca–Németh Lász­­ló utca/Andrássy út–Bocskai utca–autóbusz-állomás te­re­lő­­útvonalon közlekednek, és nem érintik a Bauhaus Áruház, a vasútállomási ideiglenes és a Délibáb utcai megállót.

Körforgalom épül a Kistópart utcánál. FOTÓ: IMRE PÉTER

Körforgalom épül a Kistópart utcánál. FOTÓ: IMRE PÉTER

A helyi autóbuszjáratok a Hódtó utca és a Síp utca között a lezárt útátjáró melletti vasúti aluljárón keresztül és a Bauhaus Áruház megálló érintésével jutnak el céljukhoz. Fontos, hogy a terelőútvonalon közlekedő országos, regionális és helyi járatok menetrend szerinti indulási időpontjai nem változnak. Minden aktuális tudnivaló, térképpel együtt megtalálható a DAKK Zrt. honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!