Kortalan motorcsodák Székkutason

Székkutas - Az öreg motorok és az 1000 köbcentis új gépcsodák jól megfértek egymás mellett a székkutasi motoros találkozón, amit már hetedik alkalommal rendezett meg szombaton a Székkutasi Motoros Baráti Kör.

Kovács Erika

– Mintegy 160 motoros jött el a találkozónkra. Nagyon széles a paletta. Nálunk az a szabály, hogy nem szabjuk meg, milyen motorral jöjjenek. Éppen ezért látható itt például egy Dongó is, vagyis a Toldi kerékpárokra felszerelt speciális motor, ami tulajdonképpen a magyar lelemény szüleménye – tudtuk meg Labádi Ernőtől, a baráti kör vezetőjétől.
 

Régi és újabb motorok jól megfértek egymás mellett Székkutason. Fotók: Kovács Erika

Régi és újabb motorok jól megfértek egymás mellett Székkutason. Fotók: Kovács Erika


– Nagyon sokan jöttek oldalkocsis motorral, ami manapság szintén ritkaságszámba megy. A motoros baráti klubunkban több tagnak is van. Eljárunk velük a környező települések gyereknapjaira. A kicsik imádják, ha azzal motoroztatjuk őket. A találkozónkon vannak 50 éves Jawa motorkerékpárok, öregecske Pannóniák, MZ-k, és még sorolhatnám.


Ám a sorok között a legújabb motorcsodákat is megtekinthetik az érdeklődők, amelyeket lehet, hogy csak pár napja hoztak ki a szalonból a tulajdonosaik. Itt megfér egymás mellett minden kétkerekű – nyilatkozta a főszervező.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!