Körtvélyes már elkelt, a mártélyi vizekre még várni kell

Hódmezővásárhely, Mártély- A ,,vízharc" jelenleg úgy áll a horgászegyesületek között, hogy a Körtvélyesi-holtágat a megyei szövetség és a vásárhelyi László István Sporthorgász Egyesület - amelynek eddig nem volt vize - közösen kapta meg február 1-jétől kezelésre. Ez a terület, akárcsak a mártélyi vizek, része a Kiskunsági Nemzeti Parknak.

Munkatársunktól

– Nekünk eddig nem volt vizünk, örülünk, hogy a megyével közösen megkaptuk – mondta érdeklődésünkre [namelink name="Horváth Gusztáv"], a László István SHE elnöke. Hozzátette, amíg nem volt semmi közük hozzá, akkor is rendben tartották, takarították a korábbi kezelővel – a Tisza Halászati Szövetkezettel –, amellyel mindig jó kapcsolatot ápoltak.

 

Egyelőre nem horgászhatnak a mártélyi holtágon. Archív fotó: Antal Sándor

A változás annyi, hogy ez most már kötelességük lesz.

"Nekünk eddig nem volt vizünk, örülünk, hogy a megyével közösen megkaptuk."


Horváth Gusztáv, a vásárhelyi László István Sporthorgász Egyesület elnöke


Korábban arról is beszámoltunk, hogy a vásárhelyi Dobó Ferenc Horgász Egyesületnek (ezer tagot, köztük kétszáz fiatalt számlál) december 31-én járt le a mártélyi vizekre, 46 hektárra szóló 15 éves haszonbérleti szerződése.


Vízfelület nélkül maradtak, és a korábbi területükre a közelmúltban 3 millió forintos törzstőkével alakult, harmadában önkormányzati tulajdonú Mártélyi Tájgazdálkodási Kft. is pályázik. Ennek még öt-öt százalékban a vásárhelyi önkormányzat és a Mártélyi Horgászegyesület a tulajdonosa, a maradék 60 százalékot hat magánszemély birtokolja.


– Az átmeneti időszakot január 31-éig jósolták, de február elsején sem született még döntés a 46 hektáros vízfelületről – mondta [namelink name="Patócs Sándor"], a DFHE elnöke. Abban bíznak, hogy a László István SHE-hez hasonlóan a megyei szövetséggel együtt kaphatják meg kezelésre a mártélyi részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!