Laborban kísérleteztek a nyolcadikosok

Hódmezővásárhely - Fehér köpenyben színes oldatokat töltöttek kémcsövekbe tegnap a Németh László Gimnázium és Általános Iskola természettudományos műhelyében a Varga Tamás Általános Iskola nyolcadikosai Vásárhelyen.

T.A.

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Először kaptak lehetőséget a laborfoglalkozásokra. Míg az egyik teremben a vizes oldatok áramvezető képességét tanulmányozták, a másikban leveleket daraboltak és a nedvességtartalmat vizsgálták.

A nyolcadikos [namelink name="Molnár Sándor"] munka közben magyarázta, hogy már vizsgáltak mikroszkóp alatt hagymametszetet, különböző nagyításokban. Most pedig a globális felmelegedést modellezik, megnézik többek között, milyen gyorsan olvad a jég. A gépészmérnöknek készülő diák elárulta: a fizika és a kémia a kedvenc tárgya, utóbbiból versenyekre is jár.

A vizes oldatok kémhatását vizsgálták a nyolcadikosok. Fotó: T. A.

A vizes oldatok kémhatását vizsgálták a nyolcadikosok. Fotó: T. A.
Két nyolcadikos osztály, 36 diák kísérletezett tegnap a [namelink name="Varga Tamás"] iskolából a természettudományos laborban. [namelink name="Garai-Szabóné Póth Edit"] matematika–fizika–kémia szakos tanár azt mondta: így sokkal élvezetesebb a tanulás. A természettudományos műhelyt a térség 10 általános iskolájának diákjai használják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!